Witold Kepinski - 18 september 2023

Sprinque breidt uit naar Duitsland en Spanje

Sprinque, een Nederlandse aanbieder van internationale B2B-betalingen, kondigt haar uitbreiding naar Duitsland en Spanje aan. De Nederlandse FinTech opent nieuwe kantoren in Berlijn en Madrid en benoemt Mikko Riikkinen en Jaime de Wenetz tot Country Managers, beiden veteranen in de FinTech- en BNPL-industrie.

Sprinque breidt uit naar Duitsland en Spanje image

Deze strategische stap komt na een succesvolle start van 2023, waarin Sprinque haar seed funding van €6 miljoen en een kredietfaciliteit van 20 miljoen euro van Avellinia Capital veiligstelde. Dit laatste zal Sprinque in staat stellen om transacties ter waarde van ongeveer 200 miljoen euro per jaar te financieren

Internationale transacties zonder verschillende aanbieders

Het B2B-betalingsplatform, dat in 2021 in Amsterdam werd opgericht, breidt uit naar Duitsland en Spanje met als doel de Europese markt te veroveren en een alternatief financieringsmodel te consolideren, dat in staat is vertragingen te beperken, de liquiditeitspositie van bedrijven te verbeteren, betalingen te beheren en internationale transacties uit te voeren en tegelijkertijd kopers de beste B2B-betalingservaring in zijn klasse te bieden. 

De missie van Sprinque, volgens Mark Holleman, medeoprichter en CPO van Sprinque, is "verkopers in staat stellen krediet en betalingen te gebruiken als een strategisch instrument om een bloeiend, grensoverschrijdend bedrijf op te bouwen. De uitdaging is enorm. B2B-handel, betalingen en kredieten hebben de afgelopen eeuw heel weinig innovatie gekend."

“We zijn er trots op dat we ons bedrijf al na twee jaar kunnen uitbreiden door heel Europa. We willen niet alleen groeien als bedrijf, maar ook een baken zijn voor het Nederlandse FinTech en Startup ecosysteem”, aldus Mark Holleman, Medeoprichter en CPO von Sprinque.

Sprinque stelt verkopers in staat om betalen op rekening aan te bieden aan hun online B2B kopers met betalingstermijnen van 30, 60, 90 dagen, zonder de werklast of het risico van de transactie op zich te nemen. De oplossingen van Sprinque kunnen worden geïntegreerd via API's, e-commerce plugins (bijvoorbeeld Magento, Prestashop en WooCommerce), maar de technologie kan ook worden gebruikt voor transacties die via offline verkoopkanalen tot stand komen. 

Wanneer een koper betalen op rekening selecteert, voert Sprinque direct een fraude- en kredietbeoordeling uit (met een goedkeuringspercentage van +95%). Na goedkeuring wordt een doorlopend kredietlimiet verstrekt die kopers voor meerdere aankopen kunnen gebruiken. Sprinque neemt alle wanbetalings- en frauderisico's voor goedgekeurde kopers over en biedt verkopers de mogelijkheid om te beslissen wanneer ze hun geld voor de transacties krijgen. B2B-verkopers kunnen deze dienst in heel Europa en daarbuiten gebruiken om internationaal te groeien. Sprinque richt zich in eerste instantie op verkopers in Nederland, Spanje en Duitsland, maar wil snel uitbreiden naar andere landen.

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!