Witold Kepinski - 18 september 2023

Seagate toont tijdens IBC nieuwe data storage innovaties

IBC 2023, hét evenement in de wereldwijde media-industrie, vindt dit jaar weer plaats in de Amsterdam RAI van vrijdag 15 tot maandag 18 september. De laatste IBC-editie bracht meer dan 1.100 exposanten en professionals samen. Er zijn bijna 40.000 deelnemers uit maar liefst 170 landen - met één doel: ontdekken wat de toekomst van de media-, omroep-, entertainment- en technologiesector in petto heeft. Eer staan diverse IT-leveranciers op de beurs, waaronder Seagate met duurzame data storage toepassingen

Seagate toont tijdens IBC nieuwe data storage innovaties image

Seagate is er dit jaar opnieuw bij. En er is nieuws. Waaronder de lancering van de CORVAULT 1M en hun nominatie voor de IBC2023 Social Impact Award, een bewijs dat het bedrijf blijft innoveren op het gebied van circulariteit.

Duurzaamheid

Door de levensduur van meer dan één miljoen harde schijven (HDD) en solid-state drives (SSD) te verlengen via het refurbishment- en circulariteitsprogramma heeft Seagate in 2022 bijna één miljoen harde schijven weer in gebruik genomen. Deze schijven zijn hersteld en opnieuw ingezet geweest, waardoor meer dan 540 metrische ton is voorkomen aan e-afval dat naar de vuilstortplaats zou gaan, zo meldt Circularity Manager Hugo Bergmann. Hij belichtte onder andere het Circularity Program en gaf een update over de laatste investeringen van Seagate in onderzoek naar baanbrekende technologieën zoals HAMR, ADAPT en ADR.

Verder is op de IBC de Exos CORVAULT 5U 1M getoond zo meldt Bergmann. Met de Exos CORVAULT biedt Seagate baanbrekende nieuwe technologie voor gegevensopslag. CORVAULT 1M brengt een revolutie teweeg in hoe organisaties hun cruciale gegevens beheren en beschermen. Het systeem zit vol met geavanceerde technologie, waaronder Advanced Distributed Autonomic Protection Technology (ADAPT) en Autonomous Drive Regeneration (ADR), die zelfherstellende capaciteiten mogelijk maken en de levensduur van schijfstations aanzienlijk verlengen. Dit verbetert op zijn beurt de beschikbaarheid en duurzaamheid van gegevens met hoge prestaties. Hierdoor hoeven datacenters minder bronnen te verbruiken en minder e-afval te produceren, aldus Bergmann.

Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024 BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
Datacollectief BN 13-05-2024 tm 03-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!