Witold Kepinski - 18 september 2023

Schneider Electric en STACK EMEA werken aan duurzame digitale toekomst

Schneider Electric, speler op het gebied van digitale transformatie van energiebeheer en automatisering, levert een deel van de fundamentele fysieke infrastructuur en softwareoplossingen aan STACK Infrastructure voor de MIL01A locatie in Milaan. Hierbij werken beide bedrijven samen aan een duurzame en digitale toekomst.

Schneider Electric en STACK EMEA werken aan duurzame digitale toekomst image

STACK is een digitale infrastructuurpartner voor bedrijven die innoveren en een wereldwijde ontwikkelaar en exploitant van datacenters. STACK komt voort uit de integratie van drie gerenommeerde Europese bedrijven. Zo ontstond een krachtenbundeling van duurzame colocatie en build-to-suit hyperscale datacenters.

Vervolgens is het bedrijf snel uitgegroeid tot een gevestigd bedrijf, met de realisatie van het eerste Rated-4/Tier-4 datacenter in Milaan, dat een voorbeeld is voor duurzame digitale infrastructuur in de hele EMEA-regio. Vandaag de dag biedt het bedrijf zijn klanten flexibele uitbreidingscapaciteit en een duurzaam platform voor groei waarbij goed wordt samengewerkt met omliggende gemeenschappen om een synergetische relatie te waarborgen die waarde creëert voor iedereen, aldus STACK.

Duurzaam door ontwerp

Wereldwijd wordt elk STACK-datacenter gevoed door 100% hernieuwbare energie met waterefficiëntie, energie-efficiëntie en optimale koelsystemen. In Milaan heeft STACK samengewerkt met Schneider Electric om bij te dragen aan een duurzame en digitale toekomst door op hyperscale niveau datacenter-efficiëntie te leveren die de digitale infrastructuurvereisten van bedrijven ondersteunen. STACK's MIL01A faciliteit levert een jaarlijkse effectiviteit van het operationele stroomverbruik (PUE) van ~1,3 en een effectiviteit van het waterverbruik (WUE) van ~0.8 - en dit alles voldoet aan de ASHRAE TC9.9 thermische richtlijnen.

Om de hoogste efficiëntieniveaus te bereiken, maakt STACK gebruik van de Galaxy VX UPS met LiIon batterijen van Schneider Electric, die tot 99% energie-efficiëntie biedt in eConversion-modus, naast Schneider Electric racks, Computer Room Air Conditioning (CRAC)-units, elektrische distributie en schakelmateriaal. In verschillende EMEA-vestigingen heeft STACK ook op maat gemaakte koeltechnologieën geïmplementeerd waarmee regenwater kan worden opgevangen. Hierdoor wordt de afhankelijkheid van openbare watervoorzieningen verminderd en het verbruik van kostbare hulpbronnen geminimaliseerd.

EcoStruxure

Software is ook cruciaal voor de activiteiten: in het datacenter MIL01A maakt STACK gebruik van het EcoStruxure platform van Schneider Electric, waaronder de modules Data Center Expert, ExoStruxure IT Expert and Power Monitoring Expert, om meer inzicht en controle te krijgen op de operationele omgeving. Het Building Management System (BMS), aangedreven door EcoStruxure, is verbonden met de elektrische, mechanische en andere kritieke systemen van het datacenter en helpt bij het bewaken, automatiseren en verminderen van het energieverbruik.

Door een zorgvuldige aanpak van ontwerp en bedrijfsvoering, en door gebruik te maken van de kracht van het EcoStruxure for Data Center-portfolio van Schneider Electric, biedt STACK niveaus van duurzaamheid en efficiëntie aan klanten in Italië en heel EMEA, aldus de twee partners.

ESG en lokale gemeenschappen

STACK gelooft net als Schneider Electric dat groei niet ten koste mag gaan van de planeet en zet zich in om de impact op het milieu te beperken. Het bedrijf vestigt zijn datacenters vaak in industriële gebieden, soms door oude gebouwen aan te passen of door geprefabcriceerde infrastructuur in te zetten om ongebruikt land opnieuw te gebruiken en zo het bredere economische en digitale ecosysteem te ondersteunen.

Met het OnePurpose-programma kan het bedrijf een duurzame toekomst realiseren door de ESG normen in de hele portefeuille te verbeteren. Het bedrijf biedt ook opleidingen aan voor lokale werknemers en creëert banen via zijn onderwijsprogramma's.

"Het is van het grootste belang dat we de kracht van datacenters en digitale infrastructuur inzetten voor een groenere, duurzamere toekomst", zegt Marc Garner, SVP, Secure Power Division bij Schneider Electric. "Door proactief samen te werken met gelijkgestemde organisaties zoals STACK, waar onze visies op DEI en ESG echt overeenkomen, en te investeren in duurzaamheid, geloven we dat onze industrie een essentiële rol kan spelen in het versnellen van decarbonisatie.”

“STACK beschouwt ecologische en sociale duurzaamheid als een strategische noodzaak”, zegt Michillay Brown, VP ESG bij STACK EMEA. “We maken gebruik van geavanceerde methoden om hernieuwbare energie te verkrijgen, ons verbruik te beheren en hulpbronnen te besparen. Door partnerschappen aan te gaan met bedrijven als Schneider Electric kunnen we een nog betere partner zijn voor onze eigen klanten."

Ga voor meer informatie over het werk van Schneider Electric aan een duurzamere, digitale toekomst en de ESG-toezeggingen van het bedrijf naar de website.

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6
Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BN V5

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!