Witold Kepinski - 19 september 2023

Edge verwelkomt nieuwe huurder Salesforce in EDGE Stadium

Edge maakt bekend dat Salesforce, een CRM aanbieder en huidige huurder van The Edge, zijn kantoor in Amsterdam zal verhuizen naar EDGE Stadion Amsterdam.

Edge verwelkomt nieuwe huurder Salesforce in EDGE Stadium image

Salesforce zal ongeveer 6.400 vierkante meter beslaan op de vijfde en zesde verdieping van EDGE Stadium, een zeer duurzame herontwikkeling van 29.500 vierkante meter die in april 2023 wordt opgeleverd. Deze stap bevestigt de voortdurende samenwerking van Salesforce met Edge en benadrukt de toewijding van het bedrijf aan kantoorruimtes die prioriteit geven aan de gezondheid van haar medewerkers en het milieu.

Gelegen in de “Olympische wijk” van Amsterdam, zal het nieuwe kantoor zijn huurder een prachtig uitzicht bieden over de traditionele grachten van de stad, terwijl het zich op vijf minuten afstand bevindt van de actieve zakenwijk Zuidas. Het gebouw is opnieuw ontworpen door atelier Pro architecten en heeft originele architectonische elementen van 20 jaar geleden behouden, terwijl het innovatieve functies integreert die de gebruikerservaring verbeteren. Om het energieverbruik van het gebouw te optimaliseren en het welzijn van toekomstige gebruikers te vergroten, werd een zogenaamde IP Backbone geïmplementeerd. Naast de technologische aspecten is er ook veel groen verwerkt, zoals een 10 meter hoge Ficus Alii in het hart van het 1.500 vierkante meter grote atrium. Alle biofiele ontwerpelementen zijn erop gericht een levendige en gezonde omgeving te creëren voor de medewerkers van Salesforce.

"We zijn erg enthousiast om ons Salesforce-kantoor te verhuizen naar het EDGE Stadium-gebouw. Het hoge niveau van duurzaamheid en technologie sluit aan bij de kernwaarden van Salesforce. Samen met ons ecosysteem zullen we groei en succes blijven leveren voor bedrijven in Nederland die op zoek zijn naar AI, data en automatisering om digitaal te transformeren", zegt Michiel Hustinx, General Manager Salesforce Nederland.

Voor deze transactie werd Edge commercieel geadviseerd door respectievelijk 1530 real estate en CBRE, en juridisch door Loyens & Loeff.

Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024 BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!