Witold Kepinski - 20 september 2023

Cato Networks haalt 238 miljoen dollar op

Cato Networks, leverancier een SASE-platform met één leverancier, heeft aangekondigd dat het 238 miljoen dollar aan aandeleninvesteringen heeft opgehaald, wat de totale financiering op 773 miljoen dollar brengt.

Cato Networks haalt 238 miljoen dollar op image

De grootste financieringsronde tot nu toe werd geleid door LightSpeed ​​Venture Partners met deelname van Adams Street Partners, Softbank Vision Fund 2 , Sixty Degree Capital en Singtel Innov8

De ronde komt slechts enkele weken na het toevoegen van Carlsberg als grote zakelijke klant, Cato's erkenning als ZTE/SASE-leider door Forrester Research en als uitdager in Gartner's Magic Quadrant voor SASE met één leverancier. De waardering van deze opwaartse trend onderstreept het vertrouwen van investeerders in Cato's enorme marktkansen en de ontwrichtende en transformerende kracht van het SASE-platform.

Na de ronde zal Ravi Mhatre, oprichter en algemeen directeur van LightSpeed ​​Venture Partners, toetreden tot het bestuur van Cato. “Lightspeed heeft een bewezen staat van dienst in het ondersteunen van innovatieve bedrijven die met succes grote bestaande markten hebben ontwricht en getransformeerd”, zegt Mhatre. “Ik ben verheugd om toe te treden tot de raad van bestuur van Cato om het bedrijf te helpen begeleiden naar de volgende groeifase, terwijl het zijn productaanbod blijft uitbreiden en de wereldwijde verkoop, marketing en branding opschaalt.”

“Deze financieringsronde weerspiegelt het vertrouwen van investeerders in Cato's leiderschap op de SASE-markt met één leverancier”, zegt Shlomo Kramer, medeoprichter en CEO van Cato Networks. “Het SASE-platform van Cato stelt organisaties van elke omvang op unieke wijze in staat hun bedrijven optimaal te beveiligen zonder de kosten, complexiteit en risico's die gepaard gaan met het bezitten en onderhouden van een stapel oplossingen. Cato biedt het enige SASE-platform dat een naadloze klantervaring creëert en IT in staat stelt om met de snelheid van het bedrijfsleven te bewegen.”

Cato zal de nieuwe fondsen gebruiken om zijn organisatie op drie belangrijke gebieden op te schalen: het leveren van Cato's visie en klantensucces aan een breder publiek, het uitbreiden van het partnerecosysteem dat beheerde Cato SASE-diensten aanbiedt, en het uitbreiden van het engineering- en productteam dat verantwoordelijk is voor onze hogesnelheidsdiensten. trein van innovatieve capaciteiten.

Markt gebruikt SASE-architectuur van één leverancier, ontwikkeld door Cato

Cato werd in 2015 opgericht door industriesterren Shlomo Kramer, medeoprichter van Check Point Software en Imperva, en Gur Shatz, medeoprichter van Incapsula. Cato is gebouwd om bedrijfsbeveiliging en netwerkmogelijkheden te leveren via een geconvergeerde cloudservice. Deze visie inspireerde vier jaar later tot de oprichting van de SASE-categorie. SASE belooft een onbetwistbare waarde voor alle ondernemingen: het vermogen om een ​​beveiligingsinfrastructuur van wereldklasse te gebruiken, geconvergeerd met een mondiale private ruggengraat voor het hele bedrijf, zonder de onderliggende infrastructuur te hoeven ‘bezitten’. Cato's SASE vormt een opvallend alternatief voor bestaande en opkomende benaderingen die dit resultaat niet kunnen opleveren, omdat bedrijven worstelen met vaardigheden, middelen en budgetbeperkingen.

De visie van Cato wordt in de markt met enthousiasme ontvangen. In 2022 overschreed het bedrijf de ARR-grens van $ 100 miljoen, waardoor de omzet op jaarbasis met meer dan 60% groeide. Cato's bruto dollarretentiepercentage van meer dan 95% is een sterk bewijs van de verbeteringen op het gebied van beveiliging, flexibiliteit en prestaties die onze klanten ervaren.

Meer dan 1.800 zakelijke klanten, waaronder Carlsberg en de TAG Heuer Porsche Formula E , vertrouwen Cato hun missiekritieke beveiligings- en netwerkinfrastructuur toe, wat de robuustheid van Cato's platform aantoont en zijn vermogen om complexe zakelijke en technische vereisten te ondersteunen. Op Gartner Peer Insights™ geven IT-leiders hoge cijfers voor de Cato Experience. Vanaf 11 september 2023 had de Cato SASE Cloud de hoogste algemene beoordeling van alle beoordeelde SASE-platforms van één leverancier (4,7 uit 5), gebaseerd op 10x meer beoordelingen dan welke andere leverancier dan ook op de SASE-markt voor één leverancier.

“Cato Networks is het voorbeeld van ZTE en SASE”, schrijft Forrester Research in The Forrester Wave™: Zero Trust Edge Solutions Q3 2023 Report . “Opgericht door Shlomo Kramer van Check Point Software Technologies en Imperva, begon Cato Networks met een sterke beveiligingsgeschiedenis en bouwde een mondiaal platform van gedistribueerde PoP's van waaruit beveiliging als een service kon worden geleverd. Cato heeft een sterke strategie gecombineerd met een werkelijk uniforme netwerk- en beveiligingsoplossing en heeft echte beveiligingsinnovatie laten zien binnen zijn single-pass architectuurplatform.”

Vooruitkijkend zal Cato zijn cloud-first, wereldwijd gedistribueerde veilige netwerkplatform uitbreiden om nieuwe beveiligings- en netwerkmogelijkheden te bieden zonder de totale eigendomskosten van de klant te verhogen. Cato's unieke inzicht in enorme, realtime verkeersvolumes ondersteunt bestaande en toekomstige AI/ML-mogelijkheden om bedreigingen in realtime te detecteren en erop te reageren. Cato's zero-touch implementatiemodel is bij uitstek geschikt om buiten het netwerk uit te breiden om Cato's end-to-end zichtbaarheid en controle over al het bedrijfsverkeer verder te vergroten.

Vertiv BW week 5 liggend groen/vierkant oranje 27-11-2023 tm 04-12-2023 IGEL - Cloud Expo BN BW start 27-11/7-12
Arctic Wolf BN Gated Content

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!