Witold Kepinski - 20 september 2023

Amdocs en Oracle nemen media bedrijven en service providers naar de cloud

Amdocs, leverancier van software en diensten aan communicatie- en mediabedrijven, en Oracle hebben de uitbreiding aangekondigd van hun wereldwijde samenwerking om klanten te ondersteunen op hun reis naar de cloud en digitale adoptie met Oracle Cloud Infrastructure (OCI).

Amdocs en Oracle nemen media bedrijven en service providers naar de cloud image

Deze uitgebreide samenwerking zal de reis van de communicatie- en media-industrie naar de cloud versterken door serviceproviders in staat te stellen hun klassieke Amdocs-applicaties naar OCI te verplaatsen. Hierdoor kunnen ze nieuwe en gedifferentieerde cloudgebaseerde diensten aanbieden die groei en klantloyaliteit stimuleren door snelle en flexibele interacties op schaal mogelijk te maken. Door de software van Amdocs te combineren met het veilige en krachtige cloudplatform van OCI kunnen dienstverleners operationele efficiëntie, wendbaarheid en innovatie stimuleren. Amdocs-klanten zullen hun servicekeuzes kunnen maximaliseren in de 45 openbare cloudregio's van Oracle of OCI Dedicated Region, waardoor klanten kunnen voldoen aan de vereisten voor dataresidentie, datasoevereiniteit of andere beveiligings- en privacybehoeften.

Als onderdeel van een gezamenlijke go-to-market-strategie zullen Amdocs en Oracle prioriteit geven aan het leveren van uitgebreide ondersteuning en diensten die naadloze cloudtransities, optimalisatie van de bedrijfsvoering en het ontsluiten van nieuwe zakelijke kansen voor klanten mogelijk maken.

“Onze samenwerking met Amdocs brengt twee marktleiders samen met een gedeelde visie om innovatie en operationele efficiëntie op grote schaal te stimuleren”, aldus Doug Smith, Senior Vice President, Global Strategic Partnerships, Oracle. “Oracle Cloud for Telcos stelt telecommunicatieaanbieders in staat wendbaarder te worden, kapitaaluitgaven en bedrijfskosten te verlagen en een flexibele basis voor innovatie te leggen. Nu de klassieke applicaties van Amdocs worden ondersteund op OCI, kunnen Amdocs-klanten deze voordelen realiseren en toegang krijgen tot een breed ecosysteem van clouddiensten en -mogelijkheden, inclusief een reeks oplossingen voor het kernnetwerk, OSS/BSS en IT, om hun activiteiten te moderniseren en te bouwen om te groeien."

“We zijn verheugd om samen te werken met Oracle om onze klanten extra manieren te bieden om hun reis naar de cloud te versnellen”, aldus Anthony Goonetilleke, Group President of Technology en Head of Strategy bij Amdocs. “Door ervoor te zorgen dat onze klanten onze klassieke applicatiesuite kunnen overzetten naar OCI, stellen we hen in staat te profiteren van een gedistribueerde cloudomgeving en zich te concentreren op componenten van de cloudinfrastructuur die aan hun zakelijke behoeften voldoen.”

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5 Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!