Witold Kepinski - 21 september 2023

Cisco neemt Splunk over

Cisco en Splunk, speler op het gebied van cyberbeveiliging en observatie, hebben een definitieve overeenkomst aangekondigd op grond waarvan Cisco van plan is om Splunk voor 157 dollar per aandeel in contanten, wat een overnamebedrag van ongeveer 28 miljard dollar vertegenwoordigt. Na afronding van de overname zal Gary Steele, president en CEO van Splunk, toetreden tot Cisco's Executive Leadership Team en rapporteren aan voorzitter en CEO Chuck Robbins.

Cisco neemt Splunk over image

De overname bouwt voort op de erfenis van Splunk in het helpen van organisaties bij het vergroten van hun digitale veerkracht en zal de strategie van Cisco versnellen om alles veilig met elkaar te verbinden om alles mogelijk te maken. De combinatie van deze twee gevestigde leiders op het gebied van AI, beveiliging en waarneembaarheid zal organisaties helpen veiliger en veerkrachtiger te maken.

"We zijn verheugd om Cisco en Splunk samen te brengen. Onze gecombineerde capaciteiten zullen de volgende generatie van AI-gebaseerde beveiliging en observatie aansturen", aldus Chuck Robbins, voorzitter en CEO van Cisco. "Van het detecteren en reageren op bedreigingen tot het voorspellen en voorkomen van bedreigingen: wij helpen organisaties van elke omvang veiliger en veerkrachtiger te maken."

"De samenwerking met Cisco vertegenwoordigt de volgende fase van het groeitraject van Splunk, waarbij onze missie wordt versneld om organisaties over de hele wereld te helpen veerkrachtiger te worden, terwijl we tegelijkertijd onmiddellijke en overtuigende waarde leveren aan onze aandeelhouders", aldus Gary Steele, president en CEO van Splunk.

“Samen zullen we een mondiale leider op het gebied van veiligheid en observatie vormen die de kracht van data en AI benut om uitstekende klantresultaten te leveren en de sector te transformeren. We zijn blij om onze krachten te bundelen met een oude en vertrouwde partner die onze passie deelt voor innovatie en klantervaring van wereldklasse, en we verwachten dat onze gemeenschap van Splunk-werknemers zal profiteren van nog grotere kansen als we twee gerespecteerde en doelgerichte organisaties samenbrengen”, voegde Steele eraan toe.

In de hyperverbonden wereld van vandaag zijn data overal aanwezig, waarbij elke organisatie er elke dag op vertrouwt om hun bedrijf te runnen en bedrijfskritische beslissingen te nemen. Door rekening te houden met de versnelling en acceptatie van generatieve AI, de groeiende dreigingsoppervlakken en meerdere cloudomgevingen, creëert het een niveau van complexiteit dat anders is dan alles waar organisaties mee te maken hebben gehad. Organisaties hebben een betere manier nodig om de werkelijke waarde van data te beheren, beschermen en ontsluiten en digitaal veerkrachtig te blijven.

Samen gaan Cisco en Splunk deze uitdagingen aan, zo melden de twee partijen: "De combinatie van deze twee gevestigde leiders met complementaire capaciteiten op het gebied van AI, beveiliging en waarneembaarheid zal de werkelijke waarde van data ontsluiten en organisaties van elke omvang veiliger en digitaal veerkrachtiger helpen maken. Concreet vormen de beveiligingsmogelijkheden van Splunk een aanvulling op het bestaande portfolio van Cisco en zullen ze samen toonaangevende beveiligingsanalyses en dekking bieden van apparaten tot applicaties en clouds."

De complementaire mogelijkheden van Cisco en Splunk zullen observatie in hybride en multi-cloudomgevingen mogelijk maken, waardoor de klanten van het bedrijf soepele applicatie-ervaringen kunnen leveren die hun digitale activiteiten ondersteunen. Cisco en Splunk zeggen goed gepositioneerd te zijn om klanten te helpen de kracht van AI op verantwoorde wijze te benutten, gezien hun substantiële schaal, inzicht in data en vertrouwensbasis.

De unie van deze twee organisaties zal grotere investeringen in nieuwe oplossingen, versnelde innovatie en een grotere mondiale schaal mogelijk maken om de behoeften van klanten van elke omvang te ondersteunen.

Cisco's overname van Splunk zal ook voortbouwen op de reputatie van beide bedrijven omdat ze doelgericht zijn, met vergelijkbare waarden, sterke culturen en ongelooflijk getalenteerde teams. De overname zal twee ‘Great Places to Work’ verenigen met een gedeelde passie voor innovatie en inclusiviteit en zal een geweldige plek blijven om te werken en de beste plek voor softwaretalent.

Transactiedetails
Volgens de voorwaarden van de overeenkomst is Cisco van plan Splunk over te nemen voor $157 per aandeel in contanten, wat een aandelenwaarde van ongeveer $28 miljard vertegenwoordigt. De transactie zal naar verwachting een positieve cashflow opleveren en de brutomarge vergroten in het eerste fiscale jaar na afsluiting, en een niet-GAAP winst per aandeel in jaar twee. Bovendien zal het de omzetgroei en de brutomarge-uitbreiding van Cisco versnellen.

De transactie zal geen invloed hebben op Cisco's eerder aangekondigde aandeleninkoopprogramma of dividendprogramma.

De overname is unaniem goedgekeurd door de raden van bestuur van zowel Cisco als Splunk. De sluiting zal naar verwachting tegen het einde van het derde kwartaal van kalenderjaar 2024 plaatsvinden, onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouders en andere gebruikelijke sluitingsvoorwaarden, waaronder goedkeuring door de aandeelhouders van Splunk.

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
Dutch IT Partner Day 11 juni2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!