Witold Kepinski - 22 september 2023

Intel versnelt convergentie van AI en security

Intel presenteert een software-gedefinieerde, silicium-versnelde aanpak die is gebouwd op een fundament van openheid, keuze, vertrouwen en security.

Intel versnelt convergentie van AI en security image

Tijdens de tweede dag van Intel Innovation 2023 bood Intel Chief Technology Officer Greg Lavender een gedetailleerde blik op hoe Intels developer-first, open ecosysteem filosofie werkt om ervoor te zorgen dat de mogelijkheden van kunstmatige intelligentie (AI) voor iedereen toegankelijk zijn.

Ontwikkelaars die graag gebruik willen maken van AI worden geconfronteerd met uitdagingen die een wijdverspreide inzet van oplossingen voor client en edge tot datacenter en cloud in de weg staan. Intel is toegewijd om deze uitdagingen aan te pakken met een brede software-gedefinieerde, silicium-versnelde aanpak die is gebaseerd op openheid, keuze, vertrouwen en security. Door de tools te leveren die de ontwikkeling van veilige AI-toepassingen stroomlijnen en de investering die nodig is om deze oplossingen te onderhouden en op te schalen te vergemakkelijken, stelt Intel ontwikkelaars in staat om AI overal te brengen.

"De ontwikkelaarsgemeenschap is de katalysator die industrieën helpt AI in te zetten om aan hun uiteenlopende behoeften te voldoen, zowel vandaag als in de toekomst," aldus Lavender. "AI kan en moet voor iedereen toegankelijk zijn om op een verantwoorde manier in te zetten. Als ontwikkelaars beperkt worden in hun keuze van hardware en software, zal het aantal gebruiksscenario's voor wereldwijde toepassing van AI beperkt zijn en waarschijnlijk ook in de maatschappelijke waarde die ze kunnen leveren."

Nieuws hoogtepunten:

Algemene beschikbaarheid van een nieuwe attestatiedienst die deel uitmaakt van Intel® Trust Authority, die een uniforme, onafhankelijke beoordeling biedt van Intels trusted execution environment (TEE) integriteit en beleidshandhaving, en auditrecords.
Samenwerkingen met toonaangevende softwareleveranciers, waaronder Red Hat, Canonical en SUSE, om Intel-geoptimaliseerde distributies aan te bieden om ervoor te zorgen dat ontwikkelaars toegang hebben tot de hardware en software die ze nodig hebben om prestaties te schalen.
Intel sluit zich aan bij de nieuw opgerichte Unified Acceleration Foundation van de Linux Foundation en zal bijdragen aan de oneAPI specificatie om platformoverschrijdende ontwikkeling over meerdere architecturen te stimuleren.
Intel kondigde plannen aan om een ASIC (Application Specific Integrated Circuit) versneller te ontwikkelen om de prestatie-overhead te verminderen die gepaard gaat met volledig homomorfe encryptie (FHE) en zal later dit jaar de bètaversie uitbrengen van een encrypted computing software toolkit voor ontwikkelaars.

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
Dutch IT Partner Day 11 juni2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!