Wouter Hoeffnagel - 27 september 2023

Nieuwe spraak- en beeldmogelijkheden beschikbaar in ChatGPT

OpenAI voegt nieuwe spraak- en beeldmogelijkheden toe aan ChatGPT. Gebruikers kunnen voortaan onder meer met behulp van spraak opdrachten geven aan ChatGPT. Ook kunnen zij afbeeldingen uploaden om het AI-model in de juiste richting te sturen. Gebruikers kunnen de focus van ChatGPT op beeldmateriaal sturen door bijvoorbeeld een belangrijk object te omcirkelen.

Nieuwe spraak- en beeldmogelijkheden beschikbaar in ChatGPT image

Met de nieuwe functionaliteiten wil OpenAI de mogelijkheden van ChatGPT verder vergroten. Als voorbeeld noemt het bedrijf een oriëntatiepunt dat je onderweg tegenkomt, en waarvan je een foto maakt. Door deze te uploaden naar ChatGPT kan je direct een gesprek voeren met de AI-tool om meer over het oriëntatiepunt te leren.

De nieuwe functionaliteiten zijn op dit moment alleen beschikbaar voor ChatGPT Plus- en Enterprise-gebruikers. Zij krijgen binnen twee weken toegang tot de nieuwe functies, meldt OpenAI. De nieuwe spraakmogelijkheden worden als opt-in functionaliteit beschikbaar in de Android- en iOS-app, terwijl de beeldmogelijkheden op alle platforms beschikbaar worden.

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!