Wouter Hoeffnagel - 27 september 2023

Dell APEX Cloud Platform voor Microsoft brengt hybride cloud-ervaring naar on-premises

Dell Technologies introduceert Dell APEX Cloud Platform voor Microsoft, een geïntegreerd systeem dat is ontwikkeld in samenwerking met Microsoft. Met Dell APEX Cloud Platform voor Microsoft willen de partijen de hybride cloud-ervaring van Microsoft Azure uitbreiden naar datacenter- en edge-omgevingen.

Dell APEX Cloud Platform voor Microsoft brengt hybride cloud-ervaring naar on-premises image

Het is de eerste oplossing in de Dell APEX Cloud Platform-familie en de eerste beschikbare Premier Solution voor Microsoft Azure Stack HCI. Deze nieuwe Azure Stack HCI-oplossingscategorie bevat platformen die een snelle time-to-value bieden voor Azure hybride cloud en integraties bieden met Microsoft.

Dell APEX Cloud Platforms zijn infrastructuurplatforms van de volgende generatie die consistente bedrijfsactiviteiten en meer controle over het draaien van workloads bieden, door de keuze-opties voor een cloud-ecosystemen on-premises uit te breiden. Deze platformen bieden klanten meer flexibiliteit en bescherming van hun investeringen op de lange termijn door een combinatie van oplossingen van Dell op het gebied van geautomatiseerd infrastructuurbeheer en - orkestratie, software-defined storage en de volgende generatie compute.

Azure clouddiensten uitbreiden naar on-premises

Het is nu mogelijk om Azure clouddiensten uit te breiden naar on-premises omgevingen. Volgens een ESG-onderzoek naar multicloud implementatietrends voor applicaties, breidt 48% van de ondervraagde klanten hun on-premises implementaties uit. Dell APEX Cloud Platform voor Azure zorgt ervoor dat klanten Microsoft Azure naar hun datacenter- en edgelocaties kunnen brengen.

Het nieuwe platform bouwt voort op tientallen jaren samenwerking tussen Dell en Microsoft. Het combineert de expertise van Dell op het gebied van softwaregedreven beheer en orkestratie en software-defined storage, met Microsoft’s kennis op het gebied van clouddiensten en containerorkestratie.

“Steeds meer klanten vragen ons om de kracht van Azure daar te activeren waar zij die nodig hebben, of dat nu in hun fabrieken, winkels, restaurants of gedistribueerde locaties is. Dankzij onze samenwerking met Dell kunnen we Microsoft Azure naar deze locaties aan de edge brengen”, zegt Douglas Phillips, Corporate Vice President, Azure Edge + Platform bij Microsoft. “Deze nieuwe oplossing biedt onze gezamenlijke klanten een naadloze ervaring van cloud tot edge, waar hun data ook staat, zodat ze minder tijd hoeven te besteden aan infrastructuurbeheer en meer focus kunnen leggen op het transformeren van hun bedrijf.”

Azure hybride cloud verbeteren

Het Dell APEX Cloud Platform voor Microsoft Azure is ontworpen om verschillende belangrijke IT-prioriteiten te verbeteren.

  • Beheer vereenvoudigen: Deze nieuwe oplossing biedt consistente Azure-activiteiten op on-premises locaties en in de public cloud via native integratie met Azure Arc. De geautomatiseerde deployment wizard resulteert bijvoorbeeld in 88% minder implementatiestappen in vergelijking met bestaande geïntegreerde systemen, waardoor klanten meer tijd besparen wanneer ze het platform implementeren.
  • Applicaties sneller leveren: Het platform helpt de levering van applicaties te versnellen dankzij de geoptimaliseerde levering van Azure Kubernetes Service (AKS) hybride en Arc-gebaseerd app- en datadiensten. Klanten kunnen het beheer vereenvoudigen met behulp van integratie en vertrouwde tools. Gebruikers kunnen ook consistent beveiligings- en compliance-beleid afdwingen in het hele Azure-landschap dankzij integratie met gecentraliseerde Azure beheer- en governance diensten.
  • Snelste time to value: Om ervoor te zorgen dat klanten de snelste time-to-value en doorlopende full stack-ondersteuning krijgen, biedt Dell ProSupport Infrastructure Suite één bron van ondersteuning op oplossingsniveau voor Dell hardware, systeemsoftware en Azure HCI. Onsite-diagnose, residentie, datamigratie, dataverwijdering en educatieve services helpen klanten met taken die vaak voorkomen in een multicloudomgeving, zodat interne medewerkers zich op andere prioriteiten kunnen richten.

Dell APEX Cloud Platform voor Microsoft Azure biedt:

  • Lifecycle management: Dankzij Dell APEX Cloud Platform voor Microsoft Azure zijn nieuwe releases en patches vrijwel direct beschikbaar – binnen slechts vier uur na een Microsoft-release. Single-pane, full-stack lifecycle management zorgt ervoor dat de complete infrastructuurstack altijd compliant is.
  • Automatisering: Het platform biedt geautomatiseerde clusterexpansie, waardoor on-premises infrastructuur snel toegevoegd kan worden om te voldoen aan eisen van de workload.
  • Edge-aanbod: Binnenkort biedt Dell gespecialiseerde nodes aan gebaseerd op het Dell PowerEdge XR4000 serverplatform met edge-optimalisatie om klanten te helpen Azure uit te breiden naar de edge en tegelijkertijd hun kosten, voetafdruk en complexiteit te minimaliseren.
  • Flexibiliteit: Binnenkort ondersteunt Dell extra storage-configuraties met software-defined storage van Dell. De oplossing ondersteunt hierdoor lineaire schaling van storagebronnen ondersteunt, onafhankelijk van compute-bronnen. Het helpt klanten om workloads met diverse prestatie- en schaalbehoeften te adresseren.

'Bedrijfskritische omgevingen moderniseren'

Klanten en partners van Dell zijn enthousiast over de oplossing. Kyndryl, een strategische partner van Dell en Microsoft, breidt haar oplossingen uit met managed services voor dit platform. “In een snel veranderend IT-landschap helpt Kyndryl klanten hun bedrijfskritische omgevingen te moderniseren naar een hybride cloud operating-model. Als strategische partner van Dell en Microsoft zijn we verheugd over de beschikbaarheid van het nieuwe Dell APEX Cloud Platform dat consistente Azure-activiteiten biedt voor on-premises en Azure public cloud”, zegt Kevin Powell, Vice President, Private Cloud Services, Kyndryl. “We zetten ons in om diensten te leveren die klanten helpen de nieuwste technologische innovaties van onze ecosysteempartners te gebruiken en zo toonaangevende hybride cloudoplossingen te leveren.”

“Meer dan 5.000 organisaties wereldwijd vertrouwen op LoopUp om wereldwijde communicatie naar de cloud te brengen om flexibel te kunnen werken, productiviteit te verhogen en complexiteit te verminderen en kosten te verlagen”, zegt Chris Stanley, VP of Network Operations, LoopUp. “Dell APEX Cloud Platform voor Microsoft Azure’s diepgaande software-integratie en lifecycle management helpen ons om innovaties op het gebied van cloud-telefonie sneller te schalen en te leveren en de meeste waarde uit onze hybride Azure-implementatie te halen.”

Ook Orange Business, een andere strategische partner van Dell en Microsoft, ziet kansen voor klanten in Dell APEX Cloud Platform voor Microsoft Azure. “Nu organisaties steeds vaker hybride cloudstrategieën gebruiken om digitale ervaringen te creëren voor hun medewerkers en klanten, hebben ze een efficiënte oplossing nodig om alles eenvoudig te beheren, van edge tot core datacenters tot public cloud”, zegt Olivier Ménez, Marketing Director of Digital Services at Orange Business. “Dell APEX Cloud Platform voor Microsoft Azure bevat diepgaande integraties en automatisering die ons helpen om de data en applicaties van onze klanten eenvoudig te bouwen en te beheren in hybride omgevingen.”

Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!