Witold Kepinski - 28 september 2023

CrowdStrike en AWS lanceren gezamenlijk een startup-accelerator

CrowdStrike en Amazon Web Services (AWS) hebben de lancering aangekondigd van het AWS & CrowdStrike Cybersecurity Startup Accelerator-programma voor startups in de EMEA-regio. Gecreëerd met als gezamenlijk doel het stimuleren en ondersteunen van de volgende baanbrekende spelers in de cybersecuritymarkt.

CrowdStrike en AWS lanceren gezamenlijk een startup-accelerator image

Het nieuwe AWS & CrowdStrike programma is gespecialiseerd in het bieden van begeleiding, technische expertise en partnershipmogelijkheden via de Startup Loft Accelerator. Het geeft ook veelbelovende cyberbedrijven in een vroeg stadium de kans om financiering te verkrijgen via het strategische investeringsplatform van CrowdStrike, het CrowdStrike Falcon Fund. 

Aanmeldingen voor de AWS & CrowdStrike Cybersecurity Accelerator zijn geopend van 27 september tot 31 oktober 2023. Aanmelden kan via deze website. Geselecteerde startups worden ingeschreven voor een gratis 10 weken durend programma, inclusief gesprekssessies met AWS Security en CrowdStrike executives, toegang tot toonaangevende wereldwijde investeerders op het gebied van cybersecurity, ondersteuningssessies, tot wel $25.000 aan AWS Activate [aws.amazon.com [aws.amazon.com]] tegoeden en diverse andere exclusieve voordelen.

Aan het einde van het programma krijgen de deelnemers de kans om hun innovaties te presenteren tijdens een persoonlijke Demo Day in de AWS Startup Loft San Francisco, die zal plaatsvinden tijdens de RSA Conference in mei 2024. Winnende presentaties kunnen financiering krijgen van het CrowdStrike Falcon Fund, een portfolio dat AWS-partners omvat zoals Abnormal (Behavioral AI Security), Cribl (Observability), Dig Security (Data Security), Vanta (Compliance) en Talon Security (Secure Browser).

"Dit is een game-changer voor startende cyberoprichters. Het is moeilijk om te navigeren door startup-initiatieven en tegelijkertijd je productvisie en -uitvoering te versnellen", zegt Josh Jones, Head of Corporate Development bij Vanta. "De steun van zowel AWS als CrowdStrike zal de deelnemers aan het programma helpen op manieren die voor de meeste opkomende ISV's niet beschikbaar zijn. Het is een win-win-win voor alle betrokken partijen."

Startups worden aangemoedigd om hier [vestbee.com] de voorwaarden te bekijken en zich aan te melden.

"De door CrowdStrike ontwikkelde reis, van start-up naar marktleider in zijn categorie, is gebouwd op AWS. Samen hebben we een eersteklas marktaanpak gecreëerd door cybersecurity naar het cloudtijdperk te brengen," zei Daniel Bernard, Chief Business Officer bij CrowdStrike. "Met de oprichting van de AWS-CrowdStrike Cybersecurity Startup Accelerator, bundelen we de technische expertise van twee van de meest gerenommeerde namen in de branche om best practices en middelen te delen met de volgende generatie cybersecurity-innovators die bouwen op AWS en het Falcon-platform."

"Security is sinds dag één een topprioriteit voor AWS en we zijn verheugd om met CrowdStrike samen te werken om de volgende generatie startups te ondersteunen die het wereldwijde cyberbeveiliging ecosysteem gaan ontwrichten. Met de combinatie van onze uitgebreide expertise bij AWS en Crowdstrike zal de nieuwe cybersecurity accelerator oprichters uitrusten met de meest innovatieve tools die beschikbaar zijn om transformatie te stimuleren in het beschermen van mensen, bedrijven en samenlevingen", aldus Chris Grusz, Managing Director of Technology Partnerships bij AWS.

Het CrowdStrike Falcon Fund is een investeringsfonds dat investeert in verschillende stadia en de grootste corporate venture-tak is in de cybersecurity-industrie. Het programma is bedoeld om een ecosysteem van toekomstige beveiligingsleiders op te bouwen die een gemeenschappelijke missie delen via een unieke combinatie van investeringen en diepgaande technische integraties met het CrowdStrike Falcon-platform, waardoor CrowdStrike-klanten toegang krijgen tot geavanceerde capaciteiten van derden.

Het AWS Startup Loft Accelerator-programma is een 10-weken durend virtueel programma voor beginnende cloudgebaseerde startups. Het programma stelt startups in staat om de waarde van AWS te maximaliseren door hen te voorzien van technologische middelen van AWS, om hun bedrijf te valideren door industrieleiders, om toegang te krijgen tot investeerders en om hun time-to-market te versnellen. De programmastructuur is gebaseerd op vier cruciale pijlers voor het succes van een startup in de beginfase: Technologie, Product, Go-to-market en Financiering. Het programma plaatst de ondernemer centraal en stelt startups in staat om hun eigen gepersonaliseerde programma samen te stellen uit het aanbod van sessies en inhoud van de AWS Startup Loft Accelerator.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!