Wouter Hoeffnagel - 28 september 2023

Intel kampt met personeelstekort voor chipfabriek in Maagdenburg

Intel kampt met een tekort aan werknemers voor zijn geplande chipfabriek in Duitsland. In totaal zou Intel bijna 3.000 man personeel zoeken, terwijl op dit moment slechts twee werknemers daadwerkelijk worden getraind.

Intel kampt met personeelstekort voor chipfabriek in Maagdenburg image

Dit meldt The Wall Street Journal. Intel tekende in juni een akkoord met de Duitse overheid voor de bouw van een chipfabriek in het Duitse Maagdenburg. Het Amerikaanse chipbedrijf ontvangt hiervoor in totaal zo'n 10 miljard euro aan subsidie. Topman Pat Gelsinger noemde de Duitse fabriek een kritiek onderdeel van de strategie van Intel voor toekomstige groei. De productie in Maagdenburg moet over vier of vijf jaar van start gaan.

Training duurt drie jaar

Al langer zijn er forse arbeidstekorten in West-Europa, iets waar nu dus ook Intel problemen door ervaart. Naast de twee werknemers die momenteel door Intel getraind worden, zouden twintig medewerkers in augustus 2024 van start gaan met hun training. De training neemt naar verwachting drie jaar in beslag. Als onderdeel van de training wil Intel medewerkers onder meer naar een Ierse Intel-fabriek sturen.

Een woordvoerder van Intel meldt aan The Register juist sterke interesse te zien in de eerste dertig posities die zijn opengesteld. Hiervoor zouden in totaal zo'n 3.000 sollicitaties zijn binnengekomen. Ook meldt de woordvoerder dat Intel aan een trainingsprogramma voor de fabriek in Maagdenburg werd, die komend jaar van start moet gaan.

Naast een tekort aan werknemers zou Intel ook met andere uitdagingen kampen rondom de Duitse fabriek. Specifiek gaat het daarbij om veel bureaucratie en hoge energieprijzen.

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!