Witold Kepinski - 29 september 2023

TD SYNNEX boekt minder omzet door zwakke PC-markt

TD SYNNEX heeft de financiële resultaten bekendgemaakt voor het fiscale derde kwartaal eindigend op 31 augustus 2023.

TD SYNNEX boekt minder omzet door zwakke PC-markt image

De omzet bedroeg 14 miljard dollar, vergeleken met 15,4 miljard dollar in het voorgaande fiscale derde kwartaal, wat een daling van 9,1% betekent. De nettowinst daalde met 6,4 procent van 148,8 naar 139,3 miljoen dollar.

Op basis van constante wisselkoersen daalde de omzet met 10,2% vergeleken met het voorgaande fiscale derde kwartaal. 

'De omzetverandering werd voornamelijk veroorzaakt door een daling van ons Endpoint Solutions-portfolio, aangezien de sector post-pandemische dalingen in de vraag naar pc-ecosysteemproducten bleef zien. Dit werd gedeeltelijk gecompenseerd door de groei in onze Advanced Solutions-portfolio. De verschuiving in de productmix had tot gevolg dat een groter percentage van onze omzet op nettobasis werd gepresenteerd, wat een negatieve impact had op onze omzet in vergelijking met het voorgaande fiscale derde kwartaal met ongeveer 2%', aldus TD Synnex.

“Onze resultaten over het derde kwartaal demonstreren het momentum dat we zien in ons doelbewuste en strategische doel om uit te breiden in snelgroeiende technologieën, met een robuuste marge-uitbreiding in Amerika en een sterke winst per aandeel”, aldus Rich Hume, CEO van TD SYNNEX. “Ons uitgebreide portfolio van producten, oplossingen en diensten, samen met een niet aflatende focus op uitvoering, stelde ons in staat met succes door de post-COVID IT-bestedingsomgeving te navigeren, terwijl ons veerkrachtige bedrijfsmodel ons in staat stelde meer dan $500 miljoen aan contanten uit operationele activiteiten te genereren, ons om het kapitaal dat aan de aandeelhouders wordt teruggegeven via de inkoop van eigen aandelen te verhogen.”

Lees meer details hier.

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
Dutch IT Partner Day 11 juni2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!