Redactie - 28 september 2023

Iraanse kamikaze drones tjokvol met Westerse technologie

Iraanse kamikaze drones die bij de laatste Russische aanvallen op Oekraïense steden worden gebruikt, zitten tjokvol met Europese componenten. Dit blijkt uit een geheim document dat de regering in Kiev naar zijn westerse G7 bondgenoten heeft gestuurd. Kiev wil daarom langeafstandsraketten gebruiken om productielocaties in Rusland, Iran en Syrië aan te vallen.

Iraanse kamikaze drones tjokvol met Westerse technologie image

In een document, dat gezien is door The Guardian, wordt beweerd dat er de afgelopen drie maanden meer dan 600 aanvallen op steden hebben plaatsgevonden met behulp van onbemande luchtvaartuigen (UAV's) die westerse technologie bevatten uit landen zoals de Verenigde Staten, Zwitserland, Nederland, Duitsland, Canada, Japan en Polen.

Er zijn 52 elektrische componenten, vervaardigd door westerse bedrijven, gevonden in de Shahed-131 drone (foto) en 57 in het Shahed-136 model.

Naar verluidt worden de drones nu vaker in een Syrische fabriek en in de centrale Tartaarse regio Alabuga in Rusland geproduceerd. Iran zou hierbij de nodige componenten leveren.

Lees meer hier.

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
Nutanix BN start 6 mei - 20 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!