Witold Kepinski - 04 oktober 2023

Microsoft Cloud for Sovereignty in publieke review beschikbaar

Microsoft kondigt de publieke preview van Microsoft Cloud for Sovereignty aan, een nieuwe stap in het voldoen aan de privacy-, beveiligings- en beleidsvereisten voor overheidsinstanties in de Microsoft Cloud. Microsoft Cloud for Sovereignty wordt algemeen beschikbaar in december.

Microsoft Cloud for Sovereignty in publieke review beschikbaar image

Microsoft Cloud for Sovereignty is ontworpen om overheden te helpen bij het voldoen aan de continue veranderende vereisten met betrekking tot gegevens, beveiliging en privacy, terwijl ze profiteren van de voordelen van de Microsoft Cloud. Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) en Gemeente Amsterdam voeren op dit moment al pilots uit met Microsoft Cloud for Sovereignty om te voldoen aan de Nederlandse BIO-regelgeving.

Met de start van de publieke preview brengen we de volgende features:

De Sovereign Landing Zone is nu beschikbaar op GitHub. Dit creëert kaders voor soevereine cloudomgevingen voor workloads van klanten, waardoor ze kunnen werken in veilige en consistente omgevingen, terwijl ze voldoen aan wet- en regelgeving.

Ondersteuning voor de BIO-regelgeving in Nederland, waarmee klanten hun naleving in Azure gemakkelijker kunnen monitoren, beschermen en rapporteren.

Transparantie-logs bieden klanten zichtbaarheid in belangrijke operationele activiteiten van Microsoft-engineers om de klantenservice en de betrouwbaarheid van de dienstverlening te ondersteunen.

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
Dutch IT Partner Day 11 juni2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!