Wouter Hoeffnagel - 06 oktober 2023

Schneider Electric helpt partners bij opstellen van decarbonisatiedoelstellingen

Schneider Electric introduceert Zeigo Activate. Deze nieuwe SaaS-oplossing op abonnementsbasis voor channelpartners is ontworpen om klanten te helpen klimaatacties te versnellen. Partners kunnen Zeigo Activate gebruiken om de CO2-uitstoot te berekenen, te meten en analyseren, om vervolgens nauwkeurige, haalbare decarbonisatiedoelstellingen vast te stellen en een duurzaamheidsstrategie te ontwikkelen.

Schneider Electric helpt partners bij opstellen van decarbonisatiedoelstellingen image

Schneider Electric is daarnaast ook uitgeroepen tot Champion in de eerste editie van de Canalys 'Sustainable Ecosystems Leadership Matrix', dankzij de inspanningen die het bedrijf levert voor het stimuleren van duurzaamheid in het hele partner-ecosysteem en in de eigen organisatie.

Het versnellen van decarbonisatie in het IT-kanaal

Zeigo Active is een SaaS-oplossing op abonnementsbasis voor kleine en middelgrote partners. Het gaat om een standaardiseerde en schaalbare oplossing. Het stelt partners in staat om energiegerelateerde emissies te berekenen en bij te houden, een op maat gemaakt implementatieplan op te stellen om de milieuimpact te minimaliseren en contact te leggen met leveranciers van oplossingen die gespecialiseerd zijn in energie-efficiëntie en hernieuwbare energie.

Door aanscherping van de regelgeving speelt duurzaamheid een steeds grotere rol. Zeigo Activate maakt op een eenvoudige manier dataverzameling mogelijk om partners te helpen hun energieprofiel op te stellen en hun CO2-uitstoot te volgen. Dit is essentieel voor MKB-partners die onder tijdsdruk staan en beperkte expertise hebben op het gebied van duurzaamheid. Zeigo Activate zorgt ervoor dat decarbonisatie geen lastige hindernis meer is, door het bieden van een gepersonaliseerde routekaart met acties om de uitstoot te verminderen, zoals energie-efficiëntieprojecten en mogelijkheden voor hernieuwbare energie.

Vervolgens kunnen partners direct contact opnemen met gerenommeerde leveranciers voor de competenties die het project vereist en beginnen met de implementatie van hun op maat gemaakte stappenplan met daarin de geschatte kosten, besparingen en het rendement op investering.

Sluit aan op Zeigo Power en Zeigo Network

Zeigo Activate sluit aan bij de twee digitale duurzaamheidsoplossingen en -diensten van Schneider Electric, die zijn ontworpen om bedrijven van elke omvang te helpen met decarbonisatie. Hiertoe behoren Zeigo Power, waarmee Europese gebruikers digitaal kunnen inschrijven op Power Purchase Agreements (PPA's) voor hernieuwbare energie, en Zeigo Network, dat gelijkgestemde bedrijven met elkaar verbindt op weg naar een koolstofarme economie en dat wereldwijd meer dan 600 deelnemers telt.

"Channelbedrijven worden aanhoudend geconfronteerd met een groot aantal energie- en duurzaamheidsuitdagingen, maar ondanks een turbulent macro-economisch klimaat blijven ESG, energie-efficiëntie en decarbonisatie van ecosystemen belangrijke aandachtsgebieden voor partners", zegt David Terry, VP, IT Channels, Schneider Electric, Europa. "Via Zeigo hebben partners toegang tot een reeks SaaS-tools van wereldklasse en kunnen ze specialistische bedrijven identificeren die hen helpen hun energieverbruik, emissies en kosten te verlagen, alsook strategische processen om duurzaamheidstrajecten te versnellen."

Duurzaamheids-champion in het IT-kanaal

Schneider Electric is gekroond tot Champion in de eerste editie van de Canalys Sustainable Ecosystems Leadership Matrix voor de buitengewone prestaties op het gebied van duurzaamheid in het IT-kanaal. Belangrijke beoordelingscriteria waren onder andere leiderschap op het gebied van duurzaamheid, duurzaamheidsstrategieën van het bedrijf, transparantie over data, vooruitgang en transformatie, en het sentiment onder channelpartners.

Schneider Electric wordt erkend als belangrijke leverancier op het gebied van duurzaamheid en ESG, het gevarieerde portfolio van duurzaamheids- en energieoplossingen en de training, expertise en ondersteuning voor partners die decarbonisatiestrategieën willen ontwikkelen en inzetten. Verder heeft het bedrijf het afgelopen jaar ingespeeld op de energiecrisis door zich te richten op energie-efficiëntie, partners te helpen door ondersteuning te bieden bij het ontwikkelen van energie-evaluaties en -audits voor klanten, en initiatieven zoals het nieuwe mySchneider IT Partner Program, Sustainability School voor partners en Sustainability Impact Awards die partners en leveranciers belonen die duurzaamheid omarmen.

"Schneider Electric heeft het afgelopen jaar leiderschap getoond in het ondersteunen van zijn partners bij het ontwikkelen van hun duurzaamheidsstrategieën en het helpen van hun klanten bij het boeken van vooruitgang in het behalen van hun duurzaamheidsdoelstellingen. De positie van een leverancier in de Canalys Sustainable Ecosystems Leadership Matrix is gebaseerd op feedback van channelpartners, leiderschap in duurzaamheid binnen de sector en beoordelingen van Canalys-analisten", aldus Rachel Brindley, Senior Director Channels, Canalys. "De Champions blinken uit in het stimuleren van het channel-ecosysteem op het gebied van milieuduurzaamheid en hebben tegelijkertijd vooruitgang geboekt met hun eigen duurzaamheidsstrategieën."

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
Dutch IT Partner Day 11 juni2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!