Wouter Hoeffnagel - 07 oktober 2023

Digital Realty opent demodatacenter bij MBO College Zuidoost

Digital Realty opent het eerste demodatacenter bij MBO College Zuidoost in Amsterdam. Het demodatacenter is onderdeel van de opleiding Cloud & Infrastructure Technician en laat studenten kennismaken met het werk in de datacentersector.

Digital Realty opent demodatacenter bij MBO College Zuidoost image

Het demodatacenter stoomt studenten klaar voor de arbeidsmarkt en moet de kloof tussen scholen en het bedrijfsleven verkleinen. Digital Realty wil zo de talentpool in de IT-sector vergroten. Het demodatacenter komt voort uit de huidige samenwerking tussen Digital Realty en het MBO College Zuidoost (ROC van Amsterdam). Er lopen sinds 1 september 2023 vier studenten stage bij Digital Realty om praktijkervaring op te doen bij meer dan tien colocatie datacenters in de regio Amsterdam.

Volledig functioneel

Het volledig functionerende demodatacenter speelt in op de behoeften van de school en de datacentersector om de studenten basisvaardigheden aan te leren die van pas komen binnen een datacenter. Zo kunnen studenten dagelijks oefenen met het installeren van servers, kabels aanleggen en het inrichten van servers.

In samenspraak met het ROC van Amsterdam is een vrijgekomen datacenterruimte van Digital Realty verhuisd naar het trainingslokaal binnen het MBO College Zuidoost, waarbij de relatief nieuwe onderdelen een tweede leven krijgen. Met dit demodatacenter als trainingslocatie beschikken de studenten al over basisvaardigheden voordat zij de datacentersector betreden. Hierdoor is de kans dat zij de stage en opleiding succesvol afronden groter en zijn ze sneller in staat hun plek te vinden binnen de sector.

Kennismaken met de wereld van datacenters

"Het demodatacenter biedt een unieke kans om studenten en andere geïnteresseerden kennis te laten maken met de wereld van datacenters”, vertelt Kees van den Berg, Customer Operations Manager bij Digital Realty Nederland. “We willen studenten laten zien hoe datacenters werken en dat het werk in deze sector leuk en variërend kan zijn. Uiteindelijk is het doel om de potentiële talentpool voor de datacentersector zo groot mogelijk te maken, want de vraag naar nieuwe collega’s in deze sector wordt alleen maar groter.”

“We zijn erg enthousiast dat we samen met Digital Realty onze studenten op een unieke manier praktijkervaring kunnen bieden. Door deze samenwerking zijn wij in staat hen goed voor te bereiden op de arbeidsmarkt, en hun mogelijk toekomstige werkplek”, vertelt Jolanda Harskamp, vakgroepvoorzitter Cloud & Infrastructure Technician bij MBO College Zuidoost. “We zien dat de interesse in de datacentersector groeit. We kijken ernaar uit om met het demodatacenter onze studenten nóg beter te voorbereiden op een carrière in deze sector.”

De officiële opening van het demodatacenter was op donderdag 5 oktober.

Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024 Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024
Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BN V5

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!