Witold Kepinski - 09 oktober 2023

Juniper Networks ontslaat medewerkers

Juniper Networks meldt dat het gaat herstructureren waarbij het 440 medewerkers hun baan verliezen.

Juniper Networks ontslaat medewerkers image

De optimalisaties worden vermeld in een formulier van de Amerikaanse beurswaakhond SEC

 Het herstructureringsplan is het resultaat van een grondige evaluatie van de bedrijfsdoelstellingen van het bedrijf en is bedoeld om zich te concentreren op het opnieuw afstemmen van middelen en investeringen in groeimogelijkheden op de lange termijn. 

Juniper Networks is van mening dat het plan haar verder in staat zal stellen de bedrijfskosten verstandig te blijven beheren, teneinde een betere bedrijfsmarge te realiseren.

De totale kosten die momenteel naar schatting zullen worden gemaakt in verband met het plan bedragen ongeveer 59 miljoen dollar, waarvan naar verwachting ongeveer 48 miljoen dollar zal resulteren in contante uitgaven.

Het bedrijf verwacht het personeelsbestand wereldwijd met ongeveer 440 te verminderen en schat dat er contante kosten zullen worden gemaakt voor ontslagvergoedingen en andere daarmee samenhangende ontslagkosten van ongeveer 40 miljoen dollar. Daarnaast verwacht het bedrijf nog andere herstructurerings- en aanverwante kosten ter hoogte van ongeveer 19 miljoen dollar.

De acties die in het kader van het plan worden ondernomen zullen naar verwachting substantieel voltooid zijn tegen het einde van het eerste kwartaal van boekjaar 2024, hoewel bepaalde potentiële positie-eliminaties onderworpen zijn aan lokale wetgeving en overlegvereisten, waardoor het proces van personeelsinkrimping in bepaalde landen tot na die datum kan worden verlengd. De werkelijke timing en kosten van het plan zijn gebaseerd op een aantal veronderstellingen, en de werkelijke timing en bedragen kunnen aanzienlijk verschillen van de huidige verwachtingen en schattingen van het bedrijf.

Juniper Networks maakte eerder in juli melding van een zwakkere vraag van telecombedrijven, cloud aanbieders en IT-dienstverleners.

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
Nutanix BN start 6 mei - 20 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!