Wouter Hoeffnagel - 09 oktober 2023

Dell Technologies introduceert PowerFlex 4.5 en APEX Block Storage voor Microsoft Azure

Dell Technologies presenteert zijn nieuwe oplossingen PowerFlex 4.5 en APEX Block Storage for Microsoft Azure. PowerFlex is een softwaregedefinieerde infrastructuur die verschillende workloads consolideert. Met de infrastructuur speelt Dell in op de dynamische behoeften van workloads. Met APEX Block Storage for Microsoft Azure kunnen klanten verschillende workloads in de public cloud uitvoeren.

Dell Technologies introduceert PowerFlex 4.5 en APEX Block Storage voor Microsoft Azure image

In het huidige digitale tijdperk bevinden bedrijven zich op een kruispunt van mogelijkheden en complexiteit. De razendsnelle opkomst van data, aangedreven door de vooruitgang in kunstmatige intelligentie en de verspreiding van aangesloten apparaten, biedt zowel groeimogelijkheden als uitdagingen. Terwijl AI-gedreven inzichten nieuwe mogelijkheden inluiden, gaat de infrastructuur door deze groei gebukt onder de druk. Bedrijven worden geconfronteerd met verschillende uitdagingen: van het flexibel schalen van de infrastructuur tot het leveren van hoge prestaties en het efficiënt beheren van groeiende workloads.

Door deze eisen lopen ze tegen silo's, wisselende serviceniveaus en stijgende kosten aan. De uitdaging is ervoor te zorgen dat de IT-backbone niet alleen de bedrijfsgroei ondersteunt, maar deze ook actief stimuleert door optimale trajecten te faciliteren en tegelijkertijd wendbaar, efficiënt en kostenbewust te blijven. Aangezien generatieve AI de komende jaren naar verwachting bijna miljarden dollars zal toevoegen aan het wereldwijde BBP, is volgens Dell het moment om te investeren in een moderne infrastructuur nu aangebroken.

PowerFlex

PowerFlex biedt wendbaarheid, inclusief de capaciteit om on-premises compute en storage onafhankelijk of in tandem te schalen. De ingebouwde automatiseringstools stroomlijnen DevOps-processen en vergroten de IT-efficiëntie, terwijl de zelfherstellende architectuur de downtime minimaliseert. Het platform is ontworpen om te voldoen aan de strengste prestatie-eisen en service level agreements (SLA's). Door het omarmen van een software-first-architectuur, ondersteunt PowerFlex consolidatie. PowerFlex biedt brede ondersteuning voor hyperscaler- en container orchestration platforms over bare metal en hypervisors.

Met deze release breidt Dell de CloudIQ-integratie met PowerFlex uit. De CloudIQ-suite biedt nu mogelijkheden die de zichtbaarheid van systemen, monitoring en real-time licentiebeheer verbeteren voor zowel PowerFlex als APEX Block Storage voor de public cloud. Organisaties kunnen problemen oplossen, de infrastructuur optimaliseren en de prestaties verbeteren.

Dell voert ook wijzigingen door in het beheer en de werking. Zo biedt het meer flexibiliteit in fault sets en uitgebreide waarschuwingsrapportage voor diverse ondersteunde besturingssystemen. Hoewel PowerFlex voornamelijk een block-based storage blijft, zijn de mogelijkheden voor bestandsgebruik uitgebreid. Deze upgrades bieden gebruikers mogelijkheden zoals een enkele global namespace voor meer capaciteit, unified storage pool-beheer en een grotere schaalbaarheid van bestanden, zoals een toename van 400% in NAS-servers en 22 keer meer snapshots.

APEX Block Storage for Microsoft Azure

Tijdens Dell Technologies World 2023 is APEX Block Storage for AWS geïntroduceerd om storage in de public cloud te verbeteren. APEX Block Storage for Microsoft Azure is per direct beschikbaar.

Met APEX Block Storage for Microsoft Azure kunnen klanten verschillende workloads in de public cloud uitvoeren zonder beperkingen op het gebied van prestaties, schaal en veerkracht. De oplossing biedt datamobiliteit en interoperabiliteit in multicloud-omgevingen. Organisaties kunnen met APEX Block Storage block-based workloads optimaliseren, van databases en analyses tot Dev/Test, virtualisatie en containers. Door cloud-flexibiliteit te combineren met enterprise-mogelijkheden, kunnen klanten met APEX Block Storage for Microsoft Azure capaciteit en prestaties schalen voor veeleisende workloads en om aan SLA's in multicloud-omgevingen te voldoen.

Krachten bundelen met Amazon Web Services

PowerFlex heeft het predicaat Amazon Web Services (AWS) Outposts Ready ontvangen. Dit is een voorbeeld van de veelzijdigheid en het vermogen van Dell PowerFlex om te integreren in een steeds uitgebreider multicloud-ecosysteem.

AWS Outposts met Dell PowerFlex verbetert prestaties en zorgt voor grotere opslagcapaciteit, lineaire schaalbaarheid en beschikbaarheid op enterprise-niveau. Het biedt een hybride cloud-oplossing die voldoet aan de strengste applicatie-eisen voor operationele eenvoud, flexibiliteit en kosten. De combinatie van AWS Outposts en Dell PowerFlex kan twaalf keer meer IOP's leveren in vergelijking met een native implementatie van Outposts.

Gebruikers van AWS Outposts kunnen PowerFlex storage getest en ondersteund implementeren als onderdeel van het AWS Service Ready Program in twee on-premises-vormen: als software binnen AWS Outposts (virtueel) of als een fysieke implementatie voor AWS Outposts (storage adjacent).

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!