Witold Kepinski - 12 oktober 2023

Trend Micro presenteert zijn vernieuwde partnerprogramma

Trend Micro, speler in cyberbeveiliging, presenteert zijn vernieuwde, wereldwijde partnerprogramma. Dit nieuwe partnerprogramma stimuleert groei voor partners en zorgt ervoor dat zij nog meer waarde kunnen toevoegen voor eindklanten.

Trend Micro presenteert zijn vernieuwde partnerprogramma image

Eva Chen, CEO bij Trend Micro: “Onze partners zijn een onmisbaar onderdeel van onze ontwikkeling in de afgelopen dertig jaar. We zijn benieuwd naar wat er nog komen gaat naarmate we strategisch blijven samenwerken om de digitale wereld te beschermen. Met ons volledig vernieuwde partnerprogramma luiden we een nieuw tijdperk in van het channel. Met trots kondig ik onze gezamenlijke missie aan om partners in staat te stellen de meest veerkrachtige cybersecurity partner te worden van onze klanten door ze tijdens hun security lifecycle te begeleiden.”

Foto: Eva Chen, CEO Trend Micro tijdens Canalys Forums 2023 in Barcelona

Dit nieuwe partnerprogramma is gebouwd op basis van Trend Vision One en biedt nieuwe kansen voor partners om services en assessments te ontwikkelen en aan te bieden. Dit geldt zowel voor partners die zich richten op enterprise-klanten als partners die zich richten op het MKB-segment.

Klanten lopen meer risico wanneer cybercriminelen meer winst halen uit criminele activiteiten. En naarmate de vraag naar cyberbeveiliging groeit, zo groeit ook de noodzaak voor in-house vaardigheden om data, bedrijven, merken, sectoren en overheden te beschermen. Partners kunnen hierop inspelen door het leveren van services, zoals MSSP, MSP, SOCaaS, XDR, Incident Response en nog veel meer. Om hierin te ondersteunen verbetert Trend Micro het vermogen van partners om assessments te leveren aan eindklanten. Dit omvat bijvoorbeeld Cyber Risk Assessments, nieuwe mogelijkheden van External Attack Service, Cloud Posture en Azure AD Assessments. Meer dan 800 partners hebben onze Cyber Risk Assessment Services al gebruikt om meer dan 1.400 assessments uit te voeren en er komen nog meer nieuwe services aan.

Anne Saunders, Global Director Cybersecurity Partnerships bij Capgemini: “Door de samenwerking met Trend Micro kunnen we de beste beveiliging en waarde aan onze klanten leveren. Door de toenemende complexiteit in het cyberbeveiligingslandschap, is samenwerking een sleutelelement voor ons succes bij het mogelijk maken van bedrijfstransformatie. We kijken ernaar uit om nog meer klanten de tools te geven die ze nodig hebben om hun organisaties met vertrouwen te beveiligen.”

Een belangrijk onderdeel van het vernieuwde partnerprogramma van Trend Micro is kunstmatige intelligentie (AI). Het gebruik van AI stelt partners in staat dreigingswaarschuwingen en groeimogelijkheden binnen klantaccounts beter te begrijpen en beheren. Dit vergroot de waarde van een partner voor de eindklant.

Jay McBain, Chief Analyst bij Canalys: “Hybride IT-omgevingen worden steeds complexer, waarbij managed security-diensten een belangrijke driver voor het kanaal vormen. Tegelijkertijd ondergaat het kanaal een verschuiving richting cloud, diensten, marktplaatsen, incident response en advies. Het is geweldig om te zien dat Trend Micro uitgebreide ondersteuning biedt – inclusief een uitgebalanceerd Partner Capability Model – dat de weg vrijmaakt voor partners om uit te blinken in beheerde services, door gebruik te maken van de kracht van generatieve AI.”

Met het vernieuwde Trend Micro partnerprogramma kunnen partners:

  • AI omarmen. Met Trend Vision One generatieve AI-mogelijkheden kunnen SOC-teams de dagelijkse workflows versnellen en hun prestaties verbeteren.
  • Winstgevendheid vergroten met gestapelde voordelen; van capaciteiten, deelname aan deals en co-selling, marketplace competitive private offers en de door erkende partners beïnvloede inkomsten uit diensten en advies.
  • Services uitbreiden met nieuwe competenties voor partners om hun technische- en service validaties te verdienen in cloud-beveiliging, professionele services, managed security services, SOC, IR en meer.
  • Meer leads genereren met verschillende leadgeneratie-tools en workshops voor klanten. Dit omvat co-branded risk assessments, workshops in cloudbeveiliging voor AWS en Azure, online demo-omgevingen, marketplace incentive-campagnes en verschillende co-sell en co-branded sales tools.
  • Immersive learning ervaren met Trend Campus. Trend Campus ondersteunt hybride leren over drie progressive tracks en diepgaande 1-op-1 consults van competency partners.
  • Geïntegreerde digitale ervaringen gebruiken in partner locator, partner portal, mobiele apps, leads dashboard en cloud-marktplaatsen.

Het Trend Micro partnerprogramma is gebouwd op basis van een gezonde channel-organisatie die bestaat uit meer dan 147.000 partners. Meer dan de helft daarvan heeft een brede cyberbeveiligingtraining gevolgd in het afgelopen jaar. Mede dankzij dit programma ligt dealregistratie dit jaar een stuk hoger, vooral door co-selling partners, met een groei van 42% op jaarbasis bij AWS CPPO-partners en een stijging van 46% op jaarbasis bij MSP-partners met de verkoop van XDR.

Trend Micro blijft zich ontwikkelen en groeit samen met partners, waardoor gezamenlijke eindklanten beschermd blijven, terwijl partners winstgevend blijven en hun mogelijkheden worden uitgebreid.

Lees hier meer over het vernieuwde partnerprogramma van Trend Micro.

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
Nutanix BN start 6 mei - 20 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!