Wouter Hoeffnagel - 15 oktober 2023

NetApp en Ducati Corse verlengen samenwerking

NetApp verlengt zijn samenwerkingsovereenkomst met Ducati Corse voor de seizoenen 2023 tot 2025. Ducati Corse benoemt NetApp tot officiële data-infrastructuurpartner van het team. Als onderdeel van de samenwerking ontwikkelde NetApp een virtuele datamanagement en -inzichtenoplossing voor raceanalyse en R&D die gebruik maakt van NetApp ONTAP met NetApp SnapMirror en NetApp FlexCache.

NetApp en Ducati Corse verlengen samenwerking image

De wereld van grand prix-races is afhankelijk van snelheid. Toen Ducati Corse merkte dat de synchronisatietijden tussen het circuit en tussen ingenieurs op meerdere locaties te langzaam waren om effectief te zijn, schakelde het team NetApp in voor het ontwerpen van een nieuwe oplossing voor inzicht in en beheer van data. NetApp biedt bijna realtime het delen van data en analyses. Technische teams kunnen met behulp van de oplossing meer waarde halen uit test- en raceweekendsessies, die het verschil kunnen betekenen tussen poleposition en een startpositie onderaan de grid.

"Door onze gezamenlijke innovatie met Ducati hebben we een cruciale rol gespeeld in het revolutioneren van hun data-infrastructuur, het verbeteren van elk facet van hun softwareontwikkeling, ontwerp en engineering", zegt Gabie Boko, Chief Marketing Officer bij NetApp. "Onze samenwerking heeft het mogelijk gemaakt om data bijna in realtime te delen en te analyseren, waardoor het hele landschap van data-analyse van elite motorraces is versneld. Ducati is een van de stralende sterren in de 'Motor Valley' van Italië en we zijn vastbesloten om samen met Ducati op te trekken om hen te helpen meer succes te behalen."

Fundament voor dataopslag

De gezamenlijk ontwikkelde oplossing zorgt onder meer voor een verbinding tussen de data-infrastructuurclusters van Ducati, zodat ingenieurs overal toegang hebben tot dezelfde data. Data-inzichten zijn vastgelegd in een elite raceomgeving die gebruikt kunnen worden in alle Ducati business units. Ook biedt de oplossing een softwaregedefinieerde aanpak om een efficiënt fundament voor dataopslag te creëren, gebouwd op NetApp ONTAP.

NetApp ONTAP met SnapMirror zorgt voor uniforme, snelle en veilige replicatie van data. Ook is FlexCache caching ontwikkeld voor alleen actief gelezen data. FlexCache verbetert de snelheid en productiviteit van samenwerking op meerdere locaties, verhoogt de datadoorvoer en verlaagt de kosten van WAN-bandbreedte.

"Met dit datamanagementplatform kunnen we onze data in onze hybride cloudomgeving naadloos beheren, delen, beschermen en verplaatsen van de fabriek naar onze garage en het circuit tijdens een race. Daarnaast kunnen we data delen met onze engineers op een snelle, veilige en naadloze manier ", zegt Gigi Dall'Igna, General Manager van Ducati Corse. "Als houder van de Triple Crown en met onze eerste MotoGP-wereldtitel voor coureurs in 15 jaar, hebben we de beste technologie, data en datamanagement nodig om ervoor te zorgen dat we deze titels verdedigen en we hebben vertrouwen in onze samenwerking met NetApp om ons hierbij te helpen."

Al jarenlang partners

NetApp en Ducati werken sinds 2018 samen aan het beheren van 200 applicaties en ondersteunen van 90 virtuele machines in een disaster recovery center. NetApp ondersteunt Ducati bij het beheren van vestigingen en het uitvoeren van data-analyses op locatie. Dit terwijl data naar een hybride cloud worden verplaatst, waardoor de tijd wordt verkort die nodig is om prototypes te ontwikkelen en nieuwe motoren op de markt te brengen.

Op de foto v.l.n.r.: Luigi Dall'Igna (General Manager Ducati Corse), Paolo Ciabatti (Ducati Corse Sporting Director & MotoGP Project Director), Gabie Boko (Chief Marketing Officer bij NetApp) en Giovanna Sangiorgi (Senior Vice President en General Manager EMEA en LATAM bij NetApp).

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6 Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024
Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BN V5

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!