Witold Kepinski - 13 oktober 2023

Microsoft Defender for Endpoint stopt nu zelfstandig aanvallen door mensen

Microsoft Defender for Endpoint stopt nu zelfstandig aanvallen door mensen. Dit meldt het bedrijf in een blog.

Microsoft Defender for Endpoint stopt nu zelfstandig aanvallen door mensen image

Microsoft meldt:  Verdedigers hebben alle mogelijke voordelen nodig in de strijd tegen ransomware. Vandaag kondigen we met genoegen aan dat Microsoft Defender for Endpoint- klanten nu automatisch menselijke aanvallen zoals ransomware vroeg in de kill-keten kunnen onderbreken, zonder dat ze andere mogelijkheden hoeven in te zetten. Nu hoeven organisaties hun apparaten alleen maar aan te sluiten op Defender for Endpoint om de voordelen van aanvalsverstoring te gaan realiseren, waardoor deze AI-aangedreven mogelijkheden voor uitgebreide detectie en respons (XDR) binnen het bereik van nog meer klanten komen.

Automatische verstoring van aanvallen maakt gebruik van signalen over de Microsoft 365 Defender- workloads (identiteiten, eindpunten, e-mail en Software as a Service [SaaS]-apps) om geavanceerde aanvallen met groot vertrouwen te onderbreken. Kortom, als het begin van een door mensen bediende aanval op één apparaat wordt gedetecteerd, zal de verstoring van de aanval tegelijkertijd de campagne op dat apparaat stoppen en alle andere apparaten in de organisatie inenten. De tegenstander kan nergens heen.

Lees meer details hier.

Lees de documentatie om er zeker van te zijn dat u over de nieuwste agent beschikt en dat uw apparaten zijn voorbereid om van deze mogelijkheid te profiteren .

ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!