Witold Kepinski - 17 oktober 2023

AvePoint Opus biedt AI toepassing voor beheer levenscyclus informatie

AvePoint, aanbieder van een geavanceerd platform voor optimalisatie van SaaS-processen en veilige samenwerking, kondigde tijdens de #shifthappens Conference 2023 de introductie aan van AvePoint Opus. Dit is een door AI ondersteunde oplossing voor het beheer van de levenscyclus van informatie.

AvePoint Opus biedt AI toepassing voor beheer levenscyclus informatie image

 AvePoint Opus maakt deel uit van de ResilienceSuite van het AvePoint Confidence Platform en biedt organisaties uitgebreide mogelijkheden voor accurate en schaalbare discovery, classificatie, bescherming en beheer van hun data in Microsoft 365.

AvePoint Opus zorgt ervoor dat organisaties alle stadia van de levenscyclus van data kunnen beheren en vertegenwoordigt de nieuwe generatie van de Resilience-oplossingen van AvePoint. Een kerncomponent van AvePoint Opus is AvePoint Maestro. Deze oplossing maakt gebruik van AI-modellen die worden ondersteund door Azure Machine Learning voor het analyseren van content en metadata en het toewijzen van de juiste beleidsregels aan documenten.
AvePoint Opus biedt organisaties de volgende mogelijkheden:

Informatie beheren en compliance waarborgen: Automatische dataclassificatie met behulp van AI zorgt voor een reductie van de risico’s rond het te lang bewaren van data en de onopzettelijke verwijdering van data. Dit helpt organisaties om aan de eisen van de wet- en regelgeving te voldoen.

De opslag van gegevens in de cloud optimaliseren: Specifieke regels helpen organisaties om te voldoen aan de eisen ten aanzien van de bewaring en verwijdering van gegevens. Dit draagt bij aan een reductie van overdadige bestedingen aan gegevensopslag in de cloud, zodat organisaties meer grip op hun budget kunnen krijgen.

Processen stroomlijnen: Automatisch beheer van archiefdata maakt een einde aan arbeidsintensieve taken, zodat organisaties hun focus kunnen richten op projecten van strategische waarde en sneller datagedreven inzichten kunnen opdoen.

“Moderne organisaties zijn razend enthousiast over de kracht waarmee AI en machine learning hun bedrijfsvoering kunnen transformeren. Maar om optimaal te profiteren van de voordelen van deze technologieën hebben ze een uitgebreide datastrategie nodig die voorziet in accurate analyses, governance en classificatie van hun data”, zegt dr. Tianyi Jiang (TJ), de medeoprichter en CEO van AvePoint. “AvePoint Opus is een geautomatiseerde oplossing die in staat is om na verloop van tijd te leren. Dit helpt organisaties met het beheer van de bergen aan data die zij tegenwoordig produceren. Ze kunnen op die manier een solide datafundament in het leven roepen, de compliance op peil houden en de kosten van gegevensopslag reduceren.”

AvePoint Opus maakt gebruik van een AI-model dat content snel identificeert en classificeert. Dit gebeurt in een paar weken in plaats van de jaren die nodig zijn bij een handmatige aanpak. Het Australian Transport Safety Bureau, een private preview-klant, heeft al baat gehad bij deze efficiëntie.
“AvePoint beschikt als sinds jaar en dag over een moderne oplossing voor informatiebeheer. Hierdoor kan het team van het Australian Transport Safety Bureau de archivering van gegevens en compliance probleemloos integreren met zijn pakket van verantwoordelijkheden”, zegt Angelo Santosuosso, IT, Property & Security bij het Australian Transport Safety Bureau. “Nieuwe mogelijkheden binnen AvePoint Opus zullen onze operationele processen verbeteren. We zien dan ook uit naar een verdere samenwerking.”

De integratie van meer AI-functionaliteit zal kanaalpartners van AvePoint toegang bieden tot slimmere en sterker geautomatiseerde tools waarmee ze de data en samenwerkingsomgevingen van hun klanten kunnen beheren en beschermen.

“Door de snelle gegevensaanwas in de cloud lopen onze klanten tegen legio problemen op het gebied van informatiebeheer aan”, zegt Jacqueline Stockwell, de CEO en oprichter van Leadership Through Data Limited. “AvePoint biedt brancheleidende, door AI ondersteunde mogelijkheden voor dataclassificatie. Daarmee kunnen we onze klanten helpen om hun informatie effectiever te beheren, de kosten van gegevensopslag in de cloud te minimaliseren, de efficiëntie op te voeren en een bloeiende digitale werkplek in het leven te roepen.”

Het track record in innovatie van AvePoint omspant meer dan 20 jaar. Het bedrijf legt zich toe op de ontwikkeling van oplossingen die iedereen in staat stellen inzichten op te doen en klanten en partners van aanbevelingen en uitgebreide bescherming voorzien. AvePoint Opus stoelt op een krachtige strategie voor databeheer en is een van de vele door AI ondersteunde oplossingen die AvePoint van plan is om uit te brengen.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!