Witold Kepinski - 18 oktober 2023

IT-bedrijf AXI kondigt nieuwe strategie aan

De Belgisch-Nederlandse IT-Groep AXI verwacht dit jaar een sterke omzetgroei te realiseren. Sinds de instap van investeringsmaatschappij Strada Partners zal de omzet van AXI dit jaar met 31% stijgen tot een omzet van ongeveer 102 miljoen euro, met meer dan 12 miljoen euro EBITDA. Een deel van die groei is organisch, de rest volgt uit de overnames van Tilroy (Retail ERP software) en twee IT-services bedrijven InterIT en ITPG. Daarnaast kondigt AXI een nieuwe strategie aan om de verdere groei te ondersteunen. AXI biedt oplossingen in software- en IT-services voor onder andere grote retailers, zorg en overheid in zowel België als Nederland.

IT-bedrijf AXI kondigt nieuwe strategie aan image

Nieuwe groepsstructuur: AXI Software en AXI Digital

Om de groei verder te ondersteunen en de verschillende activiteiten voldoende focus en middelen te geven, wordt de groep in twee afzonderlijke entiteiten georganiseerd: AXI Software, gericht op software producten en services en AXI Digital, gericht op digitale transformatie en bredere IT services. AXI Software is goed voor ongeveer 40% van de omzet in België en Nederland. 

Deze opdeling zal AXI in staat stellen om in te spelen op nieuwe technologieën en concurrentie. Ook kan het zo haar klanten, waaronder De Bijenkorf, Intergamma (Gamma & Karwei), Hans Anders, de Raad van State en Renewi beter helpen in hun digitale transformatie met innovatieve oplossingen. Door de gestroomlijnde groepsstructuur kan AXI Digital bovendien ook een leidende rol spelen in de consolidatie van de IT-services markt in de Benelux, zowel in het grootzakelijke als MKB klantensegment. 

Volgens Paul Peeters (foto), CEO van AXI Group, is dit een logische volgende stap in het groeitraject van AXI en biedt de brede portefeuille van activiteiten belangrijke cross-selling mogelijkheden: “AXI blijft zich ontwikkelen om de huidige digitale uitdagingen aan te gaan en onze klanten de best mogelijke ondersteuning te bieden. Dankzij onze langdurige samenwerkingen, zoals die met Microsoft, Oracle, IBM en HP kunnen we ons klantenaanbod continu verbeteren en optimaal inspelen op de moderne uitdagingen.”

Ron van den Broek CEO AXI Software

Om deze strategie mee uit te bouwen komt Ron van den Broek vanaf 30 oktober 2023 aan het roer als nieuwe CEO van AXI Software. Met zijn ervaring in de SaaS-industrie en zijn rol als voormalige CEO van Keylane, actief in software voor verzekeraars en pensioenorganisaties, wil AXI haar toewijding benadrukken aan innovatie in haar softwareproducten. “Ik kijk er enorm naar uit om me bij dit team te voegen. Met deze nieuwe structuur zijn we klaar om onze klanten optimaal te ondersteunen in hun digitale transformatie en hen totaaloplossingen te blijven aanbieden,” zegt Ron van den Broek, CEO van AXI Software.

Paul Peters voorzitter AXI Group en CEO AXI Digital

Paul Peeters, die de afgelopen 16 jaar als CEO van de AXI Group aan de slag was, zal als CEO de leiding nemen over het nieuwe onderdeel AXI Digital, waaronder ook ITP Group en InterIT vallen. Hij zal verantwoordelijk blijven voor het waarborgen van kwaliteit en continuïteit in de Infrastructuur en Managed Services die AXI levert. Hij wordt tevens ook voorzitter van de Raad van Bestuur van de AXI Group.

Sterke groeiambities

AXI Group heeft meer dan 400 medewerkers, verspreid over diverse locaties in Vlaanderen en Nederland. In beide entiteiten ambieert AXI double-digit organische groei en kijkt men ook actief naar overnames die de product-, diensten- en klantenportefeuille kunnen versterken. De overname van InterIT en ITP Group zijn de eerste overnames in de groeistrategie die onder impuls van Strada Partners is opgestart. Een jaar geleden nam Strada Partners, een private equity fonds dat zich richt op deals tussen 5 en 50 miljoen euro, het meerderheidsbelang in AXI over van Idufin Capital Partners.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!