Witold Kepinski - 19 oktober 2023

NVIDIA en Foxconn bouwen AI fabrieken

NVIDIA heeft aangekondigd dat het samenwerkt met Hon Hai Technology Group (Foxconn) om de industriële revolutie op het gebied van AI te versnellen. Dat gaan ze doen met AI-fabrieken. Dit is een metafoor voor het omzetten van ongestructureerde gegevens van auto’s, robots, IoT-sensoren en andere data bronnen in een toepassing.

NVIDIA en Foxconn bouwen AI fabrieken image

Foxconn zal NVIDIA-technologie integreren om een ​​nieuwe klasse datacenters te ontwikkelen die een breed scala aan toepassingen mogelijk maken, waaronder de digitalisering van productie- en inspectieworkflows, de ontwikkeling van AI-aangedreven elektrische voertuigen en roboticaplatforms, en een groeiend aantal op taal gebaseerde generatieve AI-diensten .

Aangekondigd tijdens een gesprek bij het haardvuur met NVIDIA-oprichter en CEO Jensen Huang (foto) en Foxconn-voorzitter en CEO Young Liu op Hon Hai Tech Day in Taipei, begint de samenwerking met de oprichting van AI-fabrieken: een NVIDIA GPU-computerinfrastructuur die speciaal is gebouwd voor verwerking en raffinage en het transformeren van enorme hoeveelheden gegevens in waardevolle AI-modellen en tokens – gebaseerd op het versnelde computerplatform van NVIDIA, inclusief de nieuwste NVIDIA GH200 Grace Hopper Superchip en NVIDIA AI Enterprise-software.

Foxconn ontwikkelt ook zijn slimme oplossingsplatforms op basis van NVIDIA-technologieën:

  • Foxconn Smart EV zal worden gebouwd op NVIDIA DRIVE Hyperion 9 , een platform van de volgende generatie voor autonome autovloten, mogelijk gemaakt door NVIDIA DRIVE Thor , zijn toekomstige autosystemen-op-een-chip.
  • Foxconn Smart Manufacturing-robotsystemen zullen worden gebouwd op het autonome mobiele robotplatform NVIDIA Isaac.
  • Foxconn Smart City zal het intelligente video-analyseplatform NVIDIA Metropolis integreren.

“Het allerbelangrijkste is dat NVIDIA en Foxconn deze fabrieken samen bouwen. We zullen de hele industrie helpen veel sneller het nieuwe AI-tijdperk in te gaan”, aldus Foxconn-voorzitter en CEO Young Liu.

“Er is een nieuw soort productie ontstaan: de productie van intelligentie. En de datacentra die het produceren zijn AI-fabrieken”, zegt Huang. “Foxconn, de grootste fabrikant ter wereld, heeft de expertise en schaalgrootte om wereldwijd AI-fabrieken te bouwen. We zijn verheugd om onze tien jaar durende samenwerking met Foxconn uit te breiden om de industriële revolutie op het gebied van AI te versnellen.”

Foxconn-klanten in staat stellen AI-datafabrieken te bouwen
In nauwe samenwerking met NVIDIA wordt verwacht dat Foxconn een groot aantal systemen zal bouwen op basis van NVIDIA CPU's, GPU's en netwerken voor zijn wereldwijde klantenbestand, dat hun eigen AI-fabrieken wil creëren en exploiteren, geoptimaliseerd met NVIDIA AI Enterprise-software .

Tot de belangrijkste NVIDIA-technologieën die Foxconn gebruikt om deze aangepaste ontwerpen te maken, behoren NVIDIA HGX-referentieontwerpen met acht NVIDIA H100 Tensor Core GPU's per systeem, NVIDIA GH200 Superchips, NVIDIA OVX-referentieontwerpen en NVIDIA-netwerken.

Met deze systemen kunnen klanten van Foxconn NVIDIA-versnelde computing gebruiken om generatieve AI-diensten te leveren en simulatie gebruiken om de training van autonome machines, waaronder industriële robots en zelfrijdende auto's, te versnellen.

Foxconn kijkt naar potentiële AI-fabriek
Naast het uitrusten van zijn klanten met door NVIDIA-technologie aangedreven AI-fabrieken, kijkt Foxconn naar zijn eigen fabriek die gebruik zal maken van het NVIDIA Omniverse-platform en de Isaac- en Metropolis-frameworks om te voldoen aan de strikte productie- en kwaliteitsnormen van de elektronica-industrie. .

Vooruitgang op het gebied van edge-AI en simulatie maakt de inzet mogelijk van autonome mobiele robots die meerdere kilometers per dag kunnen reizen, en van industriële robots voor het assembleren van componenten, het aanbrengen van coatings, het verpakken en het uitvoeren van kwaliteitscontroles.

Een AI-fabriek met deze NVIDIA-platforms kan Foxconn de mogelijkheid geven om AI-training en gevolgtrekking uit te voeren, fabrieksworkflows te verbeteren en simulaties uit te voeren in de virtuele wereld voordat ze in de fysieke wereld worden ingezet. Het simuleren van de gehele robotica- en automatiseringspijplijn van begin tot eind biedt Foxconn een pad naar operationele efficiëntiewinst, waardoor tijd en kosten worden bespaard.

Veilige, AI-aangedreven EV’s ontwikkelen
Foxconn zal ook een reeks NVIDIA DRIVE-oplossingen leveren aan wereldwijde autofabrikanten, en zal vandaag de dag fungeren als een toonaangevende fabrikant van op NVIDIA DRIVE Orin gebaseerde elektronische regeleenheden (ECU’s) en opschalen naar NVIDIA DRIVE Thor- gebaseerde ECU's in de toekomst.

Als contractfabrikant zal Foxconn sterk geautomatiseerde en autonome, AI-rijke EV’s aanbieden met het komende NVIDIA DRIVE Hyperion 9-platform, dat DRIVE Thor en een ultramoderne sensorarchitectuur omvat. Dit zal Foxconn en zijn automobielklanten in staat stellen een nieuw tijdperk van functioneel veilige en beveiligde softwaregedefinieerde auto's te realiseren.

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024
Netgear banner liggend start week 14

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!