Witold Kepinski - 21 oktober 2023

Web Summit CEO Paddy Cosgrave legt functie neer

Paddy Cosgrave, de CEO van tech en event organisator Web Summit, neemt ontslag. Dit meldt het Ierse mediaplatform Sunday Independent.

Web Summit CEO Paddy Cosgrave legt functie neer image

Na de aanval van Hamas op 7 oktober in de Israël-Hamas-oorlog van 2023, waarbij honderden mensen in Israel werden vermoord, verklaarde Cosgrave, mede-oprichter van Web Summit, dat Israël verantwoordelijk is voor oorlogsmisdaden. Hij heeft zich later verontschuldigd, maar nam vervolgens alsnog ontslag als CEO nadat bedrijven als Amazon, Google, Intel, Siemens en Meta zich hadden teruggetrokken uit het evenement van 2023. Ook bekende sprekers zoals LL Cool J en de invloedrijke Amerikaanse marketingexpert en podcaster Scott Galloway, hoogleraar marketing aan de New York University, komen niet meer naar het event.

Cosgrave meldt: “Ik neem met onmiddellijke ingang ontslag als CEO van Web Summit. Helaas zijn mijn persoonlijke opmerkingen een afleiding geworden van het evenement, en van ons team, onze sponsors, onze startups en de mensen die aanwezig zijn. Ik bied nogmaals mijn oprechte excuses aan voor de pijn die ik heb veroorzaakt.”

Een woordvoerder van Web Summit meldt aan Sunday Independent dat ze zo snel mogelijk een nieuwe CEO wordt aangesteld. 

Web Summit 2023 in Lissabon vindt tussen 13 tot 16 november plaats. Het evenement trekt ongeveer 70.000 mensen.

Lees meer hier.

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!