Witold Kepinski - 22 oktober 2023

Bodyguard.io laat tijdens Dutch IT Security Day zien hoe je onbekende virussen tegenhoudt

Daniël Luthra (foto), de oprichter van het innovatieve securitybedrijf Bodyguard.io, geeft tijdens de Dutch IT Security Day op 21 november een interessante break-out-sessie. Die gaat over het beschermen van Microsoft 365-omgevingen tegen onbekende virussen en zero-days met hun CDR- technologie (Content, Disarm and Reconstruction). De toegang is gratis.

Bodyguard.io laat tijdens Dutch IT Security Day zien hoe je onbekende virussen tegenhoudt image

De gratis toegankelijke break-out-sessie van Bodyguard heet: ‘Hoe bescherm je gebruikers tegen onbekende virussen en zero-days?’. Luthra heeft er veel zin in. “We gaan het hebben over hoe je Windows-omgevingen, waaronder dus ook Microsoft 365, kunt beschermen tegen onbekende virussen. Ook gaan we in op de vraag in hoeverre MDR (Managed Detection and Response, red.) beschermt tegen dat soort aanvallen die het niet kent en hoe hackers die beveiliging omzeilen. De afgelopen tijd schreven we twee uitgebreide whitepapers over die thema’s.”

Luthra ziet een aantal belangrijke uitdagingen. “Hackers vinden steeds nieuwe methodes om bestaande beveiliging te omzeilen. Antivirus, maar ook MDR, herkent alleen dreigingen die het al kent. Tegelijkertijd ontvangen medewerkers van alles, via steeds meer verschillende kanalen. Awareness-trainingen kunnen ook niet voorkomen dat medewerkers op een vervuild bestand klikken, want die zijn steeds moeilijker te herkennen.”

Wasstraat

Bodyguard is in Nederland, op de Security Delta in Den Haag (HSD), ontwikkeld als antwoord op die uitdagingen. Het maakt gebruik van een innovatieve technologie die CDR (Content Disarm and Reconstruction) heet. Luthra: “We gaan er eigenlijk standaard vanuit dat een bijlage schadelijk is, zonder dat we weten wat er schadelijk aan is. We bouwen de bijlage vervolgens volledig opnieuw op, met inhoud die we met zekerheid wél kunnen vertrouwen. Je kunt het zien als een wasstraat die bestanden schoonwast. Wij maken hackers op die manier voor een groot deel vleugellam als het gaat om het krijgen van toegang tot een systeem van een gebruiker.”

De break-out-sessie tijdens de Dutch IT Security Day op 21 november is voor iedere IT-partner en IT-beslisser interessant, zegt Luthra. “CDR is als technologie nog niet heel bekend in Europa. Heel veel bedrijven kunnen er hun voordeel mee doen. Vaak zijn ze zich nog niet bewust van hun kwetsbaarheden, of steken ze hun kop in het zand als het om de risico’s gaat.”

De strategie van Bodyguard slaat aan. Het bestormt de markt en is genomineerd voor de KVK Innovatie Top 100. Lees hier

een uitgebreid interview waarin Luthra tegenover Dutch IT Channel dieper ingaat op de strategie. Meer informatie is ook te vinden op bodyguard.io.

Het Dutch IT Security Day event op 21 november is onderdeel van het Dutch IT Security Project dat in Q4-2023 loopt. Het event is gratis toegankelijk voor IT-beslissers en IT-dienstverleners.

Bezoekers kunnen keynotes van cybersecurity specialisten volgen en op de informatie-markt kennismaken met krachtige cybersecurity toepassingen. Het event zal plaatsvinden op 21 november 2023, locatie Buitenplaats Kameryck te Kamerik.

Wanneer?

Dutch IT Security Day event - Dinsdag 21 november 2023 van 11.00 tot 18.00 uur in Buitenplaats Kameryck (inclusief lunch en netwerkborrel)

Waarom gaan?

✅ Up-to-date blijven: Duik in de nieuwste trends en toepassingen binnen Cybersecurity.

✅ Experts ontmoeten: Leer van vooraanstaande sprekers zoals Patric Versteeg, een erkende Cybersecurity Thought Leader, en Mimoent Haddouti van de Rabobank. Verder ook Daniel van Slochteren - Advisory Cyber Security die een keynote houdt over 'AI meets Cyber'. Fred Streefland - Cybersecurity evangelist belicht in een keynote 'OT Security: Buzzword or Breakthrough'.

✅ Kennis verdiepen: Kies uit een scala aan break-out sessies en ontdek geavanceerde Cybersecurity-oplossingen op onze informatiemarkt.

De toegang is gratis. Schrijf u nu in!

LOCATIE

Buitenplaats Kameryck
Oortjespad 3
3471 HD Kamerik
T. 0348 400 771


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!