Wouter Hoeffnagel - 25 oktober 2023

Trend Micro voegt beveiliging voor containers toe aan Trend Vision One

Trend Micro voegt beveiligingsmogelijkheden voor containers in de cloud toe aan zijn Trend Vision One-platform. De functionaliteiten stellen analisten in staat incidenten sneller en met grotere nauwkeurigheid te prioriteren en afhandelen.

Trend Micro voegt beveiliging voor containers toe aan Trend Vision One image

Trend Vision One is een unified cybersecurity platform dat beveiligingsteams ondersteunt. Met de oplossing wil Trend Micro security silos afbreken door een enkelvoudig platform te bieden. Het platform ondersteunt hybride IT-omgevingen, automatiseert en orkestreert workflows en omvat diverse securitydiensten. De nieuwe mogelijkheden op het gebied van containerbeveiliging zorgen ervoor dat Security Operations Centers (SOC's) de detectie, respons en inperking van dreigingen nog meer kunnen versnellen.

Onvolledig inzicht

Kevin Simzer, Chief Operating Officer bij Trend Micro: “We zien dat moderne ondernemingen zich steeds meer tot containers wenden om ontwikkeling te versnellen en op te schalen op basis van veranderende markteisen. Deze vooruitgang kan echter ook leiden tot onvolledig inzicht in de cloud en nieuwe beveiligingskwetsbaarheden. Ons platform stelt beveiligingsteams in staat dreigingen in cloudcontaineromgevingen te beschermen en snel op dreigingen te reageren, met behulp van exact dezelfde console en gebruikersinterface waarop ze vertrouwen voor het beheren van risico’s op de rest van het aanvalsoppervlak.”

Door het centraliseren van containerbeveiliging binnen het platform wil Trend Micro het beheer stroomlijnen. Ook krijgen security teams de beschikking over gecorreleerde telemetrie over meer native beveiligingslagen, waaronder endpoint, server, workload, identiteit, e-mail en netwerk. Het platform helpt beveiligingsteams zo dreigingen eerder in de aanvalscyclus te identificeren. Trend Micro stelt dat Vision One de tijd die SOC-teams besteden aan containerbeveiliging vermindert tot maximaal twee weken per incident.

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
Nutanix BN start 6 mei - 20 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!