Witold Kepinski - 26 oktober 2023

DataCore vertelt op Dutch IT Security Day over unieke storage producten

DataCore, specialist in software defined storage, houdt tijdens de Dutch IT Security Day op 21 november een break-out-sessie. Het bedrijf legt dan uit hoe het met zijn innovatieve softwareoplossingen voor een betere bescherming van data kan zorgen.

DataCore vertelt op Dutch IT Security Day over unieke storage producten image

De sessie van DataCore op 21 november wordt ingeleid door salesdirector Ekrem Koç, waarna solutions architect Pieter van de Burg (foto) dieper ingaat op het technische deel. Het zal vooral gaan over het beschermen van data. Koç: “Er wordt vaak gesproken over het beschermen van de voordeur, maar hackers vinden altijd wel een achterdeur die openstaat. Al bouw je een slotgracht, je moet je afvragen wat er gebeurt als ze toch binnenkomen. Ben je dan goed beschermd?”

Van de Burg noemt het een last line of defence: “Je wilt dat je je functionaliteit zo snel mogelijk weer terugkrijgt. Daar hebben wij een paar bijzondere en innovatieve oplossingen voor. Daar ga ik over vertellen.” Hij doelt dan met name op SANsymphony (een software defined storage-platform) en Swarm (een object storage-platform). Van de Burg: “Het zijn allebei softwareplatformen die hardware-onafhankelijk zijn. Ze kunnen op ieder x86-platform draaien.”

Terug in de tijd

De oplossingen hebben meerdere unieke eigenschappen, zoals de continuous data protection die SANsymphony biedt, wat ervoor zorgt dat je tot op de seconde precies ‘terug in de tijd’ kunt gaan om functionaliteit te herstellen. Met Swarm kunnen gebruikers ongelimiteerd opschalen, wat heel geschikt is voor archivering en backup. Van de Burg: “Het biedt ook immutability, waardoor backups die daar landen niet gewijzigd kunnen worden.” Tijdens de break-out-sessie gaat Van de Burg uiteraard veel dieper in op de functionaliteiten van de twee producten.

“Dat we een softwarepartij zijn, maakt ons echt uniek”, legt Koç uit. “We bieden met de twee oplossingen echt een totaalplaatje. Daarnaast verklein je met Swarm je CO2-voetafdruk. Dankzij onze gepatenteerde technologie Darkive kun je discdrives uitzetten op het moment dat je je storage niet benadert. Zo breng je het energieverbruik drastisch omlaag.”

Bekijk hier een reportage van Dutch IT Channel tijdens de afgelopen DataCore Days in Frankrijk, met daarin ook een interview met Ekrem Koç (foto).

Het Dutch IT Security Day event op 21 november is onderdeel van het Dutch IT Security Project dat in Q4-2023 loopt. Het event is gratis toegankelijk voor IT-beslissers en IT-dienstverleners.

Bezoekers kunnen keynotes van cybersecurity specialisten volgen en op de informatie-markt kennismaken met krachtige cybersecurity toepassingen. Het event zal plaatsvinden op 21 november 2023, locatie Buitenplaats Kameryck te Kamerik.

Wanneer?

Dutch IT Security Day event - Dinsdag 21 november 2023 van 11.00 tot 18.00 uur in Buitenplaats Kameryck (inclusief lunch en netwerkborrel)

Waarom gaan?

✅ Up-to-date blijven: Duik in de nieuwste trends en toepassingen binnen Cybersecurity.

✅ Experts ontmoeten: Leer van vooraanstaande sprekers zoals Patric Versteeg, een erkende Cybersecurity Thought Leader, en Mimoent Haddouti van de Rabobank. Verder ook Daniel van Slochteren - Advisory Cyber Security die een keynote houdt over 'AI meets Cyber'. Fred Streefland - Cybersecurity evangelist belicht in een keynote 'OT Security: Buzzword or Breakthrough'.

✅ Kennis verdiepen: Kies uit een scala aan break-out sessies en ontdek geavanceerde Cybersecurity-oplossingen op onze informatiemarkt.

De toegang is gratis. Schrijf u nu in!

LOCATIE

Buitenplaats Kameryck
Oortjespad 3
3471 HD Kamerik
T. 0348 400 771

EVENT PROGRAMMA

11:00

Opening deuren en bezoek Marketplace

11:45

Welkomstwoord: Dutch IT Media gastheren Danny Frietman, Frans Vertregt en Witold Kepinski

12:00

Keynote Mimoent Haddouti, Global Head First Line Risk & Security (EVP) Rabobank

12:30

Keynote Daniel van Slochteren - Advisory Cyber Security: AI meets Cyber

13:00

Netwerklunch

14:00

7 break-out sessies, 7 boeiende workshops over Cybersecurity

14:45

Koffiepauze

15:15

Keynote Patric Versteeg - CISO Viterra en Cybersecurity Thought Leader

15:45

Keynote Fred Streefland - Cybersecurity evangelist: 'OT Security: Buzzword or Breakthrough'

16:15

Pauze met drankje en bitterbal

16:45

Security Industry Expert panel - Best Practices voor Cybersecurity. Deelnemers worden binnenkort bekend gemaakt.

17:15

Einde & borrel

18:30

Einde event


Nutanix BW start 6 mei - 20 mei CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
BN en BW Anderswerken 15-05-2024 tm 31-05-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!