Witold Kepinski - 20 oktober 2023

DataCore Days dit keer in Frankrijk

Het was misschien een eindje weg, maar dat maakt niet minder leuk. Datacore heeft het jaarlijkse event dit keer niet alleen voor de Benelux georganiseerd, maar ook Frankrijk er bij betrokken. Locatie: Le Puy du Fou, dat is een themapark in de buurt van Nantes, waar alle bezoekers na een spannende avond op het park, ook konden overnachten. Het meest besproken onderwerp gedurende dit congres was de enorme toename van data die is ontstaan vooral door toedoen van nieuwe AI applicaties. Hoe gaat de Storage-markt hiermee om? Dutch IT Channel was er natuurlijk ook, en sprak hierover met CEO Dave Zabrowski, en met Ekrem Koç, Sales Director in de Benelux voor DataCore.

DataCore Software gaf bezoekers de gelegenheid om kennis te maken met zijn SANsymphony, Swarm, Bolt, Perifery en Object Matrix technologie.

CEO Dave Zabrowski belichtte tijdens het event hoe AI de data storage omgevingen laat groeien. DataCore heeft daarvoor een AIOps visie.

Rond zijn Software Defined Storage (SDS) aanbod kondigde DataCore NVMe-oF-ondersteuning met TCP en FC, gecomprimeerde snapshots en rollbacks, adaptieve gegevensplaatsing als dynamische methode voor LUN's. Verder was er een certificering van VMware met vCenter-integratieverbeteringen.

Belangrijke groeimarkten voor channel partners zijn de media- en edge omgevingen dat kan worden ingevuld met Perifery toepassingen zoals Transporter, Object Matrix en de AI-engine.

Verder heet de Bolt toepassing nu OpenEBS Pro, waarmee IT-beheerders data storage containers kunnen uitrollen.

Het DataCore event werd mede ondersteund door Miel, OpenText, Release Capital, Seagate en Western Digital.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!