Witold Kepinski - 26 oktober 2023

IBM neemt Manta Software over

IBM meldt dat het Manta Software heeft overgenomen – een data en ai platform – om zijn mogelijkheden binnen watsonx.ai, watsonx.data en watsonx.governance aan te vullen en bedrijven te helpen producten te leveren die zijn gebouwd op de principes van vertrouwen en vertrouwen. transparantie. Financiële details van de transactie zijn niet bekendgemaakt.

IBM neemt Manta Software over image

Naarmate bedrijven AI in hun workflows integreren en data complexer worden, worden datakwaliteit en uitlegbaarheid steeds belangrijker voor hun strategieën en systemen. Uit het CEO-onderzoek van IBM uit 2023 blijkt dat de belangrijkste barrière voor de adoptie van generatieve AI de zorgen zijn over de herkomst of herkomst van data. Bedrijven zoeken naar manieren om de gegevens die hun intelligente systemen voeden beter te begrijpen.

Manta – opgericht in 2016 en met hoofdkantoor in Praag – helpt bedrijven inzicht te krijgen in hun dataomgevingen door een uitgebreid overzicht te bieden van datastromen, bronnen, transformaties en afhankelijkheden. De data lineage-mogelijkheden van Manta helpen de transparantie binnen watsonx te vergroten, zodat bedrijven kunnen bepalen of de juiste data zijn gebruikt voor hun AI-modellen en -systemen, waar deze vandaan komen, hoe deze zijn geëvolueerd en of er discrepanties in de datastromen zijn. Door een audittrail aan te bieden, kan Manta bedrijven helpen gevoelige gegevens te ontdekken en te anonimiseren om het risico op blootstelling en overtredingen van de regelgeving te verminderen.

IBM en Manta werken sinds juni 2022 samen op dit gebied en bieden al geïntegreerde mogelijkheden binnen IBM's AI- en data governance-mogelijkheden. Tot de klanten van Manta behoren toonaangevende merken als T-Mobile, BMO, JB Hunt en SCP Health.

De overname van Manta markeert de achtste overname van IBM in 2023. Sinds Arvind Krishna in april 2020 CEO werd, heeft IBM meer dan 30 bedrijven overgenomen, waardoor zijn hybride cloud- en kunstmatige intelligentie (AI)-mogelijkheden zijn versterkt.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!