Witold Kepinski - 30 oktober 2023

Infor lanceert nieuw webportaal en programma voor ontwikkelaars

Infor, een industry cloud company, kondigt de lancering aan van een nieuw Developer Program en Developer Portal. Deze voorzien ontwikkelaars van benodigde informatie en tools om applicaties te bouwen bovenop Infor cloud enterprise resource planning (ERP) systemen.

Infor lanceert nieuw webportaal en programma voor ontwikkelaars image

De nieuwe Infor Developer Portal bevat een groot aantal basisconcepten en definities waar ontwikkelaars meteen mee aan de slag kunnen. Het omvat daarnaast een gecentraliseerde bibliotheek van application programming interfaces (API’s) en een reeks specifieke tutorials die ontwikkelaars helpen bij het verzamelen van benodigde componenten om innovatieve oplossingen te bouwen. Meer dan vijftig zelfstudies worden aangeboden als aanvulling op Infor U-cursussen en YouTube. De portal is de centrale plek waar ontwikkelaars terecht kunnen, met links naar productdocumentatie, ontwikkelaarsforums (Infor Communities) en best-practice gidsen.

“We zien het Infor Developer Program als een springplank naar het lanceren van oplossingen op onze Infor Marketplace”, aldus Story Monforte, Infor's senior director of digital strategy. “Het is een nieuw belangrijk onderdeel van ons groeiende partner-ecosysteem, dat helpt bij het leveren van een groot aantal mogelijkheden en innovaties aan onze klanten.”

De Infor Developer Portal biedt ook informatie voor de twee belangrijkste oplossingen voor applicatieontwikkeling van Infor: Infor Mongoose en Infor OS App Designer.

Infor Mongoose

Infor Mongoose is Infor's framework voor snelle applicatieontwikkeling gebaseerd op no-code, low-code en full-code. Mongoose helpt ontwikkelaars snel en eenvoudig te ontwerpen, bouwen en implementeren, van een uitbreiding op één van Infor's ERP-systemen tot het bouwen van een complete stand-alone applicaties. Ontwikkelaars werken sneller en efficiënter door gebruik te maken van verschillende wizards die de noodzaak van ‘drop into code’ verminderen en door gebruik te maken van Infor's flex layout, gebruikerscomponenten en HTML5 designer. Met Infor Mongoose creëren ontwikkelaars de gewenste gebruikerservaring en gebruikersinterface (UX/UI).

Infor OS App Designer

Infor OS App Designer (OAD) is een uitbreidbare applicatie-ontwerptool die deel uitmaakt van het Infor OS Portal-platform. Het is ontworpen als een serverloos, multi-tenant, cloudgebaseerd ontwikkel framework waarmee gebruikers widgets voor de OS Portal ontwikkelen met vooraf gedefinieerde sjablonen. Die sjablonen zijn gebruiksklaar om verbonden te worden met een dataservice en de dataservicelaag maakt verbinding met elke API binnen de API Gateway. OAD gebruikt een ontwerpwizard die ontwikkelaars door de vereiste stappen leidt om gegevens toe te wijzen aan een widgettemplate en deze te configureren en te publiceren.

Infor Marketplace

De lancering van het Infor Developer Program en Developer Portal vormen een belangrijke stap op weg naar de introductie van de volgende generatie van Infor Marketplace in 2024. Op Marketplace registreren klanten zich om informatie en aanbiedingen te ontvangen over een breed scala aan oplossingen en diensten van Infor en partners. In het komende jaar ontwikkelt Infor het platform tot een real-time provisioning platform.

Meer informatie over het Infor Developer Program:

www.developer.infor.com

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6 Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024
Infopulse BN 13-06-2024 tm 20-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!