Witold Kepinski - 30 oktober 2023

Digital & Human: hoe Aces Direct organisaties helpt invulling te geven aan duurzame ambities

Aces Direct is een IT-business-partner die over veel meer dingen nadenkt dan alleen hard- en software. Het event ‘Digital & Human’, dat op 16 november in Tilburg plaatsvindt, is daar een mooi voorbeeld van. Het thema duurzaamheid staat centraal. Managing Director Sven van Boxtel vertelt hoe belangrijk dat onderwerp voor Aces Direct is en waar dat uit blijkt.

Digital & Human: hoe Aces Direct organisaties helpt invulling te geven aan duurzame ambities image

Mensen kunnen zich nu inschrijven voor het event ‘Digital & Human. Met de juiste, slimme combinatie van IT-oplossingen, korte lijnen en persoonlijke aandacht helpt Aces Direct organisaties om voorop te blijven lopen met actuele ontwikkelingen zoals de krapte op de arbeidsmarkt, de behoefte om je te onderscheiden als topwerkgever, het werkgeluk van je medewerkers, de toenemende behoefte tot hybride werken én het invulling geven aan duurzaamheidsdoelstellingen.

Sven van Boxtel staat daar helemaal achter. “In een wereld die in rap tempo digitaliseert, vinden wij het juist belangrijk persoonlijk te blijven. Daarom hebben we voor het event Digital & Human gekozen voor het thema ‘Maak je klaar voor de werkplek van morgen’. Bij de werkplek van morgen spelen alle actuele thematieken, zoals werkgeluk, de war on talent én duurzaamheid een belangrijke rol. Het programma van ons event is volledig afgestemd op die thema’s.”

Werknemersgeluk
Het event heeft als doel om bezoekers te inspireren en van gedachte te laten wisselen over de kansen die de combinatie van IT, HR en duurzaamheid biedt. Het gaat daarbij om duurzaamheid in de breedste zin van het woord, legt Van Boxtel uit. “Duurzaamheid gaat verder dan alleen circulariteit en het thema milieu. Je hebt het dan ook over de relatie met medewerkers, klanten en andere stakeholders en hoe je op de lange termijn van waarde kunt zijn en blijven voor elkaar. Tijdens het event zal het voor een belangrijk deel gaan over werknemersgeluk en de duurzame inzetbaarheid van personeel. Dat is extra relevant met de huidige krapte op de arbeidsmarkt.”

Actueel onderzoek laat zien dat de on- en offboarding van medewerkers bij veel organisaties nog niet (voldoende) is geregeld. Van Boxtel: “Dat terwijl het bieden van een warm welkom aan nieuwe medewerkers en een goed afscheid aan vertrekkende mensen van grote invloed is op het werkgeversmerk en het werknemersgeluk. IT speelt daar een belangrijke rol in, net als HR. We willen de samenwerking daartussen stimuleren. Om die reden nodigen wij naast IT-managers ook andere stakeholders uit.”

Trendwatcher Christian Kromme vertelt tijdens het event hoe je als organisatie vaart kunt maken op technisch vlak, maar toch menselijk blijft. René Sluyter, projectmanager van Aces Direct, deelt hoe IT kansen biedt om werknemersgeluk te vergroten. Erik Moltzen en Michel Voorhout van HP geven een presentatie over hoe datagedreven werken als versneller kan dienen voor duurzame ambities. Bart Klaassen van Aces Direct behandelt een heel ander topic: e-waste. Een actueel en belangrijk onderwerp, vindt Van Boxtel. “We willen bewustwording over dat thema creëren bij onze klanten en potentiële klanten. Het gaat daarbij om de productie, het verlengen van de levensduur en uiteraard over de veilige afvoer en eventueel de recycling van de apparatuur. Dat is een onderwerp waar we nadrukkelijk mee bezig zijn.”

Van Boxtel verwacht ruim honderd bezoekers van allerlei bedrijven. Niet alleen IT-beslissers, maar ook onder andere CEO’s, HR- en facility-managers. “Dit soort onderwerpen moet je als bedrijf integraal bekijken. Er is een brede aanpak nodig waarbij je je afvraagt wat je mensen wilt bieden en hoe dat aansluit op de verwachtingen en behoeftes die medewerkers hebben. Dat moet je dan combineren met de vraag hoe je dat op IT-gebied allemaal goed en veilig gaat uitvoeren.”

Ontwikkeling
‘Duurzaamheid en circulariteit’ is niet alleen op 16 november belangrijk voor Aces Direct. Het is één van de vier strategische thema’s van het bedrijf. Dat begint bij de medewerkers. Aces Direct wil de beste werkgever in de IT zijn. Het maakt zich sterk voor een veilig werkklimaat, waar medewerkers zich kunnen ontwikkelen vanuit secure base leadership en ambitiemanagement. Van Boxtel: “We zijn vorig jaar door Deloitte uitgeroepen tot ‘Best managed company’. Daarbij is gekeken naar hoe we onze strategie uitvoeren, hoe we met mensen omgaan en naar de maatschappelijke aspecten van ons bedrijf. Richting de toekomst is het stempel ‘Great Place to Work’ een belangrijke ambitie voor ons. Daarbij gaat het met name om de vraag wat je mensen te bieden hebt qua autonomie en ontwikkeling. Vertrouwen en waardering staan centraal.”

Medewerkers van Aces Direct krijgen de ruimte om vrijwilligerswerk te doen. “We bieden ze speciale uren aan om dat in te kunnen vullen bij bepaalde organisaties. Daarnaast ondersteunen we zelf ook allerlei belangrijke initiatieven. Soms financieel, soms met handjes.” Zeer regelmatig hebben dat soort initiatieven te maken met kinderen in armoede. “Vaak zijn dat lokale projecten. We schenken bijvoorbeeld laptops aan kinderen die thuis weinig financiële middelen hebben.” Aces Direct zet zich ook in voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. “We laten hen re-integreren in ons bedrijf en binnen onze dienstverlening.”

Als het om duurzaamheid gaat, maakt het bedrijf de dingen graag concreet. Van Boxtel: “We werken met de Sustainable Development Goals (SDG’s, red.) en een ESG-beleid (Environment, Social en Governance, red.). We maken dat concreet met externe kwaliteitscertificeringen, zoals ISO 14001, 27001 en 9001 en de MVO Prestatieladder. Met KPI’s maken we meetbaar wat we intern en extern aan die thema’s doen.”

Duurzaamheid is ook een thema bij de dienstverlening richting klanten. “We denken na over de proposities die we op het gebied van werkplek, infrastructuur en beveiliging kunnen aanbieden. Dan praat je bijvoorbeeld over lifecycle management: het in levensduur verlengen van producten en het verantwoord afvoeren, doneren of recyclen van gebruikte apparatuur. We zijn ook actief met het verhuren van producten aan klanten die een tijdelijke behoefte hebben, zodat ze niet steeds alles nieuw aan hoeven te schaffen. Ook geven we advies over producten waarmee klanten energiebesparing kunnen realiseren.”

IT-partner
Los van de ambities op het gebied van duurzaamheid, heeft Aces Direct zich de afgelopen jaren ontwikkeld van een IT-leverancier tot een echte IT Business Partner. “We hebben in onze ‘why’, ons bestaansrecht, vastgesteld dat we organisaties een continue voorsprong willen geven op het gebied van technologie. Daarvoor hebben we onze ‘Aces 8’ vastgesteld, waarbij we bij klanten in acht vaste stappen zorgen voor een continue cyclus van vooruitgang. We zijn daarbij ook selectiever in het type bedrijven waar we ons op richten. Ze moeten passen bij onze manier van dienstverlening. De tijd dat we een pure leverancier van producten waren, ligt ver achter ons.”

“We zijn eigenlijk een beetje een eigenwijs bedrijf”, sluit Van Boxtel af. “We doen dingen namelijk graag op onze eigen wijze. We hebben nu een campagne waarbij we de vraag stellen of we ‘jouw ideale partner in de IT’ zijn. Met een vleugje humor maken we een knipoog naar de wereld van het daten. Uiteindelijk zoeken we altijd naar de juiste match.”

Het event Digital & Human van Aces Direct vindt op 16 november vanaf 14.00 uur plaats in Stadstheater De Boemel in Tilburg. Deelname is kosteloos. Aanmelden kan via deze pagina.

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!