Witold Kepinski - 01 november 2023

IBM koopt Indonesische Equine Global

IBM maakt bekend dat het een definitieve overeenkomst heeft getekend voor de overname van Equine Global, een in Indonesië gevestigde ERP-specialist en aanbieder van cloudadviesdiensten. De overname zal de middelen en mogelijkheden van IBM Consulting uitbreiden om klanten in Indonesië te helpen hun kernactiviteiten te moderniseren en tegelijkertijd de hybride cloud- en AI-strategie van het bedrijf in de regio te bevorderen.

IBM koopt Indonesische Equine Global image

Organisaties verhogen hun investeringen in digitale transformatiediensten en passen technologieën toe, zoals AI, om de bedrijfsvoering te verbeteren en betere klantervaringen te creëren, en ze zijn op zoek naar vertrouwde end-to-end adviseurs die strategie, implementatie en beheerde diensten leveren om hen te begeleiden bij hun digitale transformatie reizen. Volgens IDC zorgt de drang naar digitalisering, gecombineerd met een tekort aan interne IT-vaardigheden, ervoor dat Indonesische bedrijven vertrouwen op externe dienstverleners om hun doelstellingen op het gebied van de digitale transformatie te bereiken 2\ .

Equine Global, opgericht in 2009, bestaat uit vier werkmaatschappijen die gespecialiseerd zijn in ERP-implementaties, applicatieontwikkeling en gegevensbeheer en -analyse. Het team van hooggekwalificeerde professionals werkt samen met toonaangevende Indonesische merken om met succes nieuwe en complexe technologieën te adopteren, waarbij strategie, implementatie en beheerde diensten worden geboden die hun bedrijfstransformatie zullen helpen versnellen. Het bedrijf beschikt ook over een divers ecosysteem van partners om tegemoet te komen aan de uiteenlopende digitale behoeften van zijn klanten, met toegewijde praktijken die langdurige allianties ondersteunen met partners als SAP, Oracle, AWS, Salesforce, Tableau, Informatica, Automation Anywhere, Fortinet, Trendmicro, Dell en IBM.

Na afronding van de transactie zal Equine Global de eerste overname van IBM zijn met het hoofdkantoor in Indonesië, wat de toewijding van IBM aantoont om zijn voetafdruk in de regio te vergroten. Equine Global zal de bedrijfstransformatiediensten van IBM Consulting in Indonesië verbeteren, waardoor IBM kan profiteren van een groeiende markt voor IT-diensten, aangewakkerd door de toenemende acceptatie van AI.

Het nieuws van vandaag markeert IBM's negende overname die in 2023 werd aangekondigd. Sinds Arvind Krishna in april 2020 CEO werd, heeft IBM meer dan 30 bedrijven overgenomen, waardoor zijn hybride cloud- en AI-mogelijkheden zijn versterkt.

De transactie is onderworpen aan de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden. Verwacht wordt dat de transactie in het vierde kwartaal van 2023 zal worden afgerond.

ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!