Witold Kepinski - 02 november 2023

Zoom AI Companion binnen twee maanden ruim 1 miljoen keer gebruikt

Een krappe twee maanden na de lancering van Zoom AI Companion is de generatieve AI-assistent van Zoom al meer dan een miljoen keer gebruikt om vergaderingen samen te vatten. Het bedrijf kondigt na deze razendsnelle ingebruikname nu ook nieuwe features, extra taalondersteuning en verdere verbeteringen aan bestaande features voor AI Companion aan.

Zoom AI Companion binnen twee maanden ruim 1 miljoen keer gebruikt image

"De kern van onze missie is om zo veel mogelijk waarde te bieden aan onze klanten. Daarom hebben we AI Companion zonder extra kosten¹ beschikbaar gemaakt en blijven we in hoog tempo AI-features toevoegen om meer klanten nog beter te kunnen ondersteunen", zegt Smita Hashim, chief product officer bij Zoom. "In onze unieke, federatieve AI-aanpak maken we dynamisch gebruik van verschillende modellen, waardoor we de AI-overheadkosten kunnen verlagen en brede toegang bieden tot generatieve AI."

Nieuwe features voor Zoom AI Companion
Vanaf vandaag kunnen gebruikers van AI Companion in nieuwe talen vragen stellen tijdens vergaderingen. Ook worden voortaan korte overzichten van vergaderingen toegevoegd bovenaan de volledige samenvatting.

  • Gebruikers kunnen tijdens meetings in zeven nieuwe talen vragen stellen aan AI Companion (beschikbaar als preview).
  • Op basis van ontvangen gebruikersfeedback wordt een kort overzicht toegevoegd aan de e-mails met de samenvattingen, zodat gebruikers de belangrijkste punten snel kunnen scannen. Deze functie komt in november beschikbaar voor samenvattingen via doorlopende chats.

Meer AI Companion-features in november beschikbaar
Zoom blijft AI Companion verbeteren met meer features die in de loop van november beschikbaar komen:

  • AI Companion krijgt taalondersteuning voor in totaal 32 nieuwe talen voor het samenvatten van vergaderingen en het beantwoorden van vragen tijdens vergaderingen (beschikbaar als preview).
  • AI Companion kan gebruikers coachen op vergaderen, te beginnen met spraakanalyse in Smart Recordings. Spraakanalyses omvatten de spreek-luisterratio, spreeksnelheid en stopwoorden van de organisator en bieden waardevolle inzichten in hoe ze tijdens Zoom-vergaderingen omgaan met andere deelnemers.
  • AI Companion komt beschikbaar in Zoom Events, met de mogelijkheid om chatberichten voor lobby chats te genereren en e-mails te schrijven voor eventregistratie, marketingdoeleinden en ticketing-communicatie.
  • Gebruikers krijgen de optie om AI Companion-mogelijkheden voor hun organisatie te beperken tot het gebruik van het LLM van Zoom.

AI Companion is zonder extra kosten beschikbaar voor betaalde Zoom-accounts.
Ga voor meer informatie over Zoom AI Companion naar de Zoom-website.

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Infopulse BW vierkant en liggend week 10 -2024
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!