Witold Kepinski - 10 november 2023

NTT DATA kondigt de overname van Sapphire aan

NTT DATA Business Solutions AG, een groepsmaatschappij van NTT DATA en een wereldwijde strategische partner van SAP, heeft de overname onthuld van Sapphire, een in het Verenigd Koninkrijk gevestigde leverancier van digitale operationele software en diensten aan voornamelijk middelgrote klanten in de Amerikaanse en Britse markt via partnerschappen met SAP, ServiceNow, Infor SunSystems, HxGN en AWS.

NTT DATA kondigt de overname van Sapphire aan image

. De overname onderstreept de toewijding van NTT DATA Business Solutions om zijn leiderschap in de SAP-middenmarktsector te verstevigen en zijn ambitie om zich te onderscheiden als zowel een vooraanstaande leverancier in de SAP SI-markt voor grote klanten als een aanbieder van geavanceerde digitale operationele oplossingen voor middelgrote klanten.

“We zijn verheugd om de potentiële aanbiedingen van Sapphire aan onze wereldwijde klanten te benutten, vooral hun ServiceNow-partnerschapsmogelijkheden. De expertise van Sapphire vormt een aanvulling op die van NTT DATA Business Solutions en zal ons in staat stellen de Britse en Amerikaanse MKB-markt volledig te bedienen. Bovendien zal de overname bijdragen aan het vergroten van ons marktaandeel in deze twee focuslanden”, aldus Norbert Rotter, CEO van NTT DATA Business Solutions en EVP NTT DATA, Inc. “Sapphire heeft een sterke SAP-kennis op het gebied van ontwikkeling en advies, met name op het gebied van financiën en logistiek Samen kunnen we onze klanten nog effectiever ondersteunen gedurende hun volledige levenscyclus."

Met de overname verhuizen ruim 1.200 bestaande klanten met een gemiddelde relatie van 7 jaar met Sapphire naar de NTT/NTT DATA Group. “Nadat we de bedrijfsevolutie van Sapphire gedurende twintig jaar hebben bekeken, is de waardering die Sapphire in de markt krijgt, van zowel klanten als leveranciers, duidelijk. De uitgebreide capaciteiten van Sapphire in het middensegment van SAP zijn een belangrijke aanvulling op NTT DATA Business Solutions, waarbij onze wederzijdse focus ligt op het stimuleren van digitale transformatie door adoptie van de cloud, waardoor we de enige SAP-partner zijn die in staat is om uitgebreid en consistent te voldoen aan de behoeften van zakelijke en middelgrote klanten”, aldus Justin Brading, EVP van West-Europa en Managing Director UK&I voor NTT DATA Business Solutions.

De belangrijkste markten van Sapphire zijn Groot-Brittannië en de VS, waardoor NTT DATA Business Solutions zijn activiteiten in deze landen kan uitbreiden. "Sapphire vormt een aanvulling op ons Amerikaanse team en zal onze overstap naar SAP S/4HANA Public Cloud bespoedigen, een wederzijdse prioriteit voor zowel SAP als NTT DATA Business Solutions. Vince De Luca, de CEO van Sapphire, zal ons leiderschap in de VS van onschatbare inzichten voorzien, verder onze groeiambities versterken”, aldus Steve Niesman, EVP en President Americas Region voor NTT DATA Business Solutions.

De fusie van de twee bedrijven versterkt de gerichte wereldwijde expansie van Sapphire. "Het hele leiderschapsteam en ik krijgen energie van de vooruitzichten om onderdeel te worden van NTT DATA Business Solutions, en wat dat betekent als we ernaar streven om digitale transformatieresultaten aan onze klanten te leveren. Het investeringspotentieel en de wereldwijde invloed van dit nieuwe leiderschap zullen ons sterker maken om op ongekende manieren internationaal op te schalen. Dit is een transformatieve kans voor ons hele team bij Sapphire, dat nu onderdeel wordt van een van 's werelds grootste aanbieders van digitale operaties, en we zijn allemaal enthousiast om samen met onze nieuwe collega's aan deze nieuwe reis te beginnen. NTT DATA Business Solutions”, vertelt Vince De Luca, CEO van Sapphire.

Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!