Wouter Hoeffnagel - 13 november 2023

Australische havens getroffen door cyberaanval

Diverse havens in Australië van DP World Australia zijn getroffen door een cyberaanval. Zij hebben hun bedrijfsvoering hierdoor moeten stilleggen. De activiteiten worden inmiddels weer opgestart door het havenbedrijf, maar er is een forse achterstand ontstaan die moet worden weggewerkt.

Australische havens getroffen door cyberaanval image

DP World Australia beheert diverse havens in Australië, onder meer in Brisbane, Fremantle, Melbourne en Sydney. Vrijdag bleek het havenbedrijf doelwit van een cyberaanval. In reactie hierop zijn de systemen van het bedrijf losgekoppeld van internet om de aanvallers de toegang tot het netwerk te ontzeggen.

Kritieke systemen niet bruikbaar

Ook diverse systemen die kritiek zijn voor het beheer van de havens zijn hierdoor echter niet beschikbaar. Het security-incident leidt dan ook tot omvangrijke problemen. Zo kunnen containers niet worden ingeladen en kunnen schepen daardoor niet uitvaren.

Een deel van de activiteiten zijn inmiddels hervat, meldt Paul Zalai van de Freight and Trade Alliance aan The Guardian. Zo is de import en export vanuit de havens in Brisbane en Fremantle deels hervat. De havens in Sydney en Melbourne richten zich momenteel uitsluitend op import. Zalai meldt op basis van bronnen dat DP World verwacht dat export via de haven in Sydney nog zeker twee weken niet mogelijk is.

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 SLTN Vierkant
Simac BW en BN week 50 tm 52 2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!