Wouter Hoeffnagel - 16 november 2023

Kubernetes Experience van Dynatrace ondersteunt platformengineering teams

Platformengineers kunnen met Kubernetes Experience en de observability- en security-, AI- en automatiseringsmogeljkheden van Dynatrace onder andere maatwerk Kubernetes-ervaringen bieden. Deze ervaringen omvatten onder meer visualisaties en antwoorden om de status, de prestaties en de beveiliging van clusters, nodes, namespaces en workloads te monitoren en te optimaliseren.

Kubernetes Experience van Dynatrace ondersteunt platformengineering teams image

Ook maakt Kubernetes Experience voorspellend onderhoud mogelijk met geautomatiseerde workflows die gebruikmaken van de causale en voorspellende AI-mogelijkheden van het Dynatrace-platform. Hiermee kunnen afwijkingen in Kubernetes-clusters voorspeld en gedetecteerd worden, waarbij automatisch de hoofdoorzaak bepaald wordt. Hiermee kunnen engineers problemen proactief aanpakken en voorkomen.

Schaalbare Kubernetes-omgeving creëren

Daarnaast kunnen bedrijven met Kubernetes Experience een schaalbare Kubernetes-omgeving creëren voor developers, met selfservicemogelijkheden die belangrijke DevSecOps-processen ondersteunen. Hierbij valt te denken aan geautomatiseerde kwaliteitschecks en geautomatiseerde validatie van builds, implementaties en releases op basis van bedrijfsspecifieke service-level objectives (SLO's).

Gartner verwacht dat in 2026 '80% van de grote software engineering organisaties platformengineering teams opzetten om herbruikbare diensten, componenten en tools te leveren voor applicaties, vergeleken met 45% in 2022.' Ook steeds meer Nederlandse organisaties gebruiken Kubernetes. Dankzij het Dynatrace-platform en de nieuwe Kubernetes Experience kunnen platformengineering teams de productiviteit van developers vergroten en beheeruitdagingen die gepaard gaan met complexe cloud-native architecturen oplossen.

Omgeving op één locatie visualiseren en beheren

“Met de nieuwe Dynatrace Kubernetes Experience kunnen platformengineers nu hun volledige Kubernetes-omgeving op één locatie visualiseren en beheren. Daarbij maken ze gebruik van AI-gestuurde antwoorden en automatisering om problemen proactief te identificeren en aan te pakken voordat klanten daar last van krijgen,” zegt Steve Tack, SVP Product Management bij Dynatrace. “Het helpt platformengineers bij het beheren van de complexiteit die inherent is aan cloud-native softwareontwikkeling, waardoor ze sneller nieuwe versies van software kunnen bouwen en organisaties sneller en veiliger kunnen innoveren.”

“De overstap naar Kubernetes heeft ons geholpen bij het beheren, het op- en afschalen en het automatiseren van cloud-native applicatieontwikkeling, maar heeft ook complexiteit met zich meegebracht”, zegt Alex Hibbitt, Engineering Director, SRE and Fulfillment, albelli-Photobox Group. “Het Dynatrace-platform werkt naadloos samen met onze Kubernetes-omgeving en vermindert de complexiteit door processen te automatiseren en real-time, AI-gestuurde antwoorden te geven. Dankzij deze mogelijkheden kunnen onze teams hun focus verleggen van het onderhouden van code en het oplossen van problemen naar het leveren van innovatie. Met de nieuwe Dynatrace Kubernetes Experience kan ons platform engineering team een veilig en veerkrachtig intern ontwikkelplatform bieden waarmee onze developers ze sneller waarde aan onze klanten kunnen leveren.”

De nieuwe Dynatrace Kubernetes Experience is naar verwachting binnen 90 dagen beschikbaar zijn. Meer informatie is hier beschikbaar.

Infopulse BW vierkant en liggend week 10 -2024 Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024
Arctic Wolf BN Gated Content

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!