Wouter Hoeffnagel - 17 november 2023

Remote lanceert mondiale marktplaats voor werkgevers en werkzoekenden

Remote introduceert een mondiale marktplaats voor werkgevers en werkzoekenden. Remote Talent is geïntegreerd in het global HR-platform van Remote. De wereldwijde vacaturesite brengt bedrijven en potentiële nieuwe werknemers met elkaar in contact.

Remote lanceert mondiale marktplaats voor werkgevers en werkzoekenden image

Werkgevers kunnen Remote nu gebruiken om kandidaten te vinden voor openstaande vacatures. De website biedt werkgevers de mogelijkheid via openstaande vacatures lokale sollicitanten aan te trekken die op zoek zijn naar een remote baan. Ook krijgen werkgevers met Remote Talent toegang tot geschikt internationaal talent, dat ervaring heeft met remote werken en vaardigheden binnen een volledig verspreid team wil inzetten.

Remote functies vinden

Werkzoekenden kunnen nu op de website van Remote vacatures voor remote functies vinden bij bedrijven verspreid over de wereld. De marktplaats is gratis voor werkzoekenden en biedt zoekmogelijkheden waarmee ze duidelijk kunnen zien hoe remote een functie werkelijk is, voordat ze erop solliciteren. Gebruikers kunnen filteren op onder meer tijdzone, salaris in verschillende valuta en reisverplichtingen.

Door de integratie in het Remote-platform kunnen bedrijven hun vacatures overal en voor iedereen openstellen. Vervolgens kunnen ze nieuwe werknemers naadloos onboarden, in lokale valuta uitbetalen en tijdens het hele HR-traject beheren volgens de internationale en lokale regelgeving.

AI-gestuurde tools

Binnenkort introduceert Remote ook AI-gestuurde tools waarmee bedrijven snel de juiste sollicitanten kunnen vinden voor hun vacatures. Het bedrijf voegt deze inzichten in verschillende internationale markten toe, zodat bedrijven weloverwogen global HR-beslissingen kunnen nemen en weten hoeveel salaris ze moeten aanbieden.

De meeste populaire vacaturebanken zijn ontwikkeld voordat werken op afstand mainstream werd. Ze voldoen niet aan de wensen van remote werkgevers die in andere landen werknemers willen aannemen en talent dat op zoek is naar een remote baan. Deze vacaturebanken zijn ontwikkeld voor locatiegebaseerde zoekopdrachten, maar tonen geen belangrijke vacaturedetails zoals het aantal dagen dat je op kantoor moet werken, waardoor internationale sollicitanten buitengesloten worden. Werkgevers die volledig remote functies willen invullen worden vaak overstelpt met sollicitaties, maar kunnen niet filteren op geschikte kandidaten.

Met Remote Talent wil Remote een betere ervaring bieden voor werkgevers en werkzoekenden. Voor remote en hybride functies kunnen werkgevers details opgeven zoals werken op locatie, reisverplichtingen en verwachtingen over tijdzones. Als ze een nieuwe werknemer aannemen, kunnen ze de onboarding op elke locatie makkelijk beheren, lokale payroll opzetten, lokale secundaire arbeidsvoorwaarden en aandelenopties aanbieden.

Beschikbaar voor zzp'ers en freelancers

Remote lanceerde onlangs ook de Freelancer Hub gelanceerd: een 'one-stop-shop' waar ze al hun taken kunnen beheren. Freelancers kunnen zich gratis aanmelden voor Remote en hun lokale en internationale klanten uitnodigen, internationaal compliant contracten aanmaken, facturen maken en versturen en betalingen ontvangen in meer dan 70 valuta's. Deze functies zijn een aanvulling op Remote's multi-currency-betalingen en andere tools voor bedrijven om lokale en globale zzp'ers te betalen en beheren.

"Over de hele wereld hebben getalenteerde mensen tegenwoordig meer mogelijkheden dan ooit om een succesvolle remote carrière op te bouwen. Maar het proces om remote talent te vinden en aan te nemen loopt nog niet soepel voor werkgevers en werkzoekenden", zegt Job van der Voort, CEO en medeoprichter van Remote. "We hebben deze nieuwe marktplaats opgezet om meer eenvoud en transparantie te creëren, zodat het voor werkzoekenden en bedrijven makkelijker wordt om de perfecte match te vinden, zonder geografische barrières."

IGEL - Cloud Expo BN BW start 27-11/7-12 SentinelOne bannercampagne BW 04-09-2023 tm 31-01-2024
SLTN liggend

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!