Witold Kepinski - 17 november 2023

Lenovo ziet omzet en winst in tweede kwartaal dalen

Lenovo heeft de resultaten van het tweede kwartaal bekendgemaakt. De omzet daalde met 16 procent naar 14,4 miljard dollar. De nettowinst daalde met 54 procent naar 273 miljoen dollar op basis van non-Hong Kong Financial Reporting Standards (HKFRS). De brutowinstmarge is ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar verbeterd tot 17,5%, een recordhoogte voor een tweede kwartaal. De verschillende groeimotoren van The Group leverden opnieuw sterke prestaties, waarbij de omzet van de niet-PC-activiteiten goed was voor 40% van de omzet van The Group. Dit is een stijging van drie punten ten opzichte van vorig jaar.

Lenovo ziet omzet en winst in tweede kwartaal dalen image
Lenovo meldt: 'The Group ziet duidelijk tekenen van herstel in de gehele technologiesector en noemt de sterke uitvoering van zijn strategie, operationele excellentie en voortdurende investeringen in innovatie als de belangrijkste factoren die hebben bijgedragen aan de prestatieverbeteringen van kwartaal op kwartaal.

In de toekomst zal Lenovo verder gebruikmaken van de kansen die AI biedt, waar het bedrijf een unieke positie heeft om te slagen gezien zijn hybride AI-model, pocket-to-cloud portfolio, sterke ecosysteem en partnerschappen, en groeiende portfolio van AI-technologieën en mogelijkheden.De voortdurende investeringen in innovatie en in het bijzonder in AI zullen Lenovo's vermogen om de exponentiële groei van AI te benutten verder versterken en duurzame groei en winstgevendheid voor het bedrijf stimuleren. The Group heeft er alle vertrouwen in dat het zeer binnenkort de jaarlijkse groei kan hervatten.'


CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
BN en BW Anderswerken 15-05-2024 tm 31-05-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!