Wouter Hoeffnagel - 22 november 2023

AI-functie van SurveyMonkey automatiseert opstellen van enquêtes

Maken met AI is gebaseerd op de AI-gedreven oplossingen van SurveyMonkey Genius. De functie automatiseert en versnelt het opstellen van enquêtes. SurveyMonkey meldt enquêtes en formulieren in slechts dertig seconden op maat gemaakt kunnen worden. Gebruikers beschrijven hiervoor uitsluitend de gewenste enquête of het doel van de feedback te beschrijven, waarna de AI deze realiseert.

AI-functie van SurveyMonkey automatiseert opstellen van enquêtes image

De functie is ook voorzien van een reeks opdrachten voor populaire feedback- en onderzoekstoepassingen. Deze kunnen de zelfstandige beschrijvingen vervangen voor een nog sneller proces. Gebruikers kunnen dan de automatisch gegenereerde enquête controleren, eventueel bewerken en vervolgens verzenden. Met Maken met AI kunnen gebruikers binnen marketing, insights, HR, IT, CX en andere teams sneller gedetailleerde feedback verzamelen.

De functie geeft ook advies voor het schrijven van enquêtes, en helpt zo de juiste vragen op de juiste manier te stellen. De tool biedt ondersteuning in meer dan 50 talen. Maken met AI is geïntegreerd met bestaande AI-functies van SurveyMonkey Genius. Denk hierbij aan AI-capaciteiten voor het maken van enquêtes en het verzamelen en analyseren van de gebruikerservaring.

'Snelheid mag niet ten koste gaan van nauwkeurigheid'

"Het gemeenschappelijke kenmerk van de meeste AI-gedreven toepassingen? Snelheid. Hoewel snelheid vandaag de dag onmisbaar is, mag dat niet ten koste gaan van nauwkeurigheid", aldus Eric Johnson, Chief Executive Officer bij SurveyMonkey. "Wij hebben een van de grootste datasets voor enquêtes ter wereld. We zetten deze nu in om onze gebruikers methodologisch verantwoorde enquêtes te laten maken en uitvoeren en sneller dan ooit inzichten te verzamelen. Gebruikers kunnen met onze tools al jarenlang op het juiste moment belangrijke inzichten verkrijgen. Vandaag maken we een nieuwe sprong. We gaan AI koppelen aan onze gedetailleerde en uitgebreide gepatenteerde dataset. Zo kunnen gebruikers sneller en vaker belangrijke beslissingen nemen."

Maken met AI is nu internationaal beschikbaar en is gratis voor alle gebruikers van SurveyMonkey.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!