Wouter Hoeffnagel - 27 november 2023

Schneider Electric: Meer actie nodig om wereldeconomie koolstofvrij te maken

Schneider Electric roept op tot meer actie om de wereldeconomie koolstofvrij te maken. Het bedrijf pleit voor een eerlijke en inclusieve energietransitie om de net-zero doelstellingen te behalen.

Schneider Electric: Meer actie nodig om wereldeconomie koolstofvrij te maken image

De inspanningen van Schneider Electric op dit gebied worden toegelicht tijdens de komende COP28 conferentie van de Verenigde Naties over klimaatverandering. Duizenden leiders en functionarissen uit de particuliere en overheidssector komen van 30 november tot 12 december samen in Dubai met klimaatexperts, jongerenvertegenwoordigers en andere belanghebbenden om ideeën en initiatieven uit te wisselen als het gaat om het klimaat, en om de gezamenlijke duurzaamheidsambities waar te maken. Een belangrijk agendapunt is de publicatie van de eerste Global Stocktake, een uitgebreide beoordeling van de voortgang sinds het Klimaatakkoord van Parijs in 2015.

Elektrificatie, automatisering en digitale technologie

Energieverbruik is goed voor 70% van de wereldwijde koolstofuitstoot. Schneider Electric benadrukt op COP28 het potentieel van elektrificatie, automatisering en digitale technologie benadrukken. Daarnaast worden de sociale en economische voordelen van dergelijke oplossingen in industrieën, gebouwen, huizen, datacenters, infrastructuur en transport belicht.

“We hebben vandaag de dag genoeg technologieën tot onze beschikking. Het is tijd om te erkennen dat het inzetten van deze technologieën op een hogere snelheid en grotere schaal voordelen biedt op sociaal, economisch en milieugebied en op het gebied van werkgelegenheid. Als dit gebeurt kunnen de emissies en kosten veel sneller verlaagd worden dan velen beseffen en dat niets doen eenvoudigweg geen optie is”, aldus Peter Herweck, CEO van Schneider Electric.

Tijdens COP28 organiseert Schneider Electric discussies en presenteert het oplossingen in de COP28 Technology & Innovation Hub. Afgevaardigden van het bedrijf nemen deel aan een aantal paneldiscussies om nieuws en inzichten te delen over het koolstofarm maken van bedrijven, empowerment van jongeren en betrokkenheid bij de toeleveringsketen.

Nieuwe inzichten en partnerschappen

Daarnaast geeft Schneider Electric nieuwe geografisch relevante inzichten vrijgeven over manieren om het koolstofarm maken van de economie te versnellen, voortbouwend op Schneiders Back to 2050 onderzoek. Het bedrijf kondigt ook uitbreiding van verschillende Schneider Electric Foundation-partnerschappen aan. Het ondersteunt hiermee zijn missie om de empowerment van jongere generaties en vrouwen te ondersteunen door middel van onderwijs en training in de energiesector. Tot slot kondigt Schneider Electric nieuwe strategische partnerschappen en initiatieven aan die bijdragen aan een koolstofarme toeleveringsketen en een rapport lanceren over koolstofarme toeleveringsketens, ontwikkeld in samenwerking met Women Action Sustainability (WAS).

"Omdat de wereldbevolking en de economieën blijven groeien, moeten we zowel efficiënter met energie omgaan, als schone, betaalbare energie ontwikkelen. Onze grootste kansen liggen op het gebied van nieuwe technologieën voor de digitalisering met behulp van IoT, big data en AI, en koolstofarme elektrificatie. Een versnelde invoering van deze technologieën en nieuwe manieren om technologie te ontwikkelen zijn essentiële pijlers van innovatieve, collectieve, eerlijke en inclusieve klimaatactie," aldus Jean-Pascal Tricoire, voorzitter van Schneider Electric. Het bedrijfsleven, met inbegrip van impactbedrijven zoals het onze, moet wereldwijde duurzaamheidsacties mogelijk maken, door overheden, samenlevingen, de academische wereld en anderen te inspireren en te ondersteunen om actie te versnellen."

Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!