Witold Kepinski - 27 november 2023

Main Capital Partners kondigt de verkoop aan van GBTEC aan Carlyle

Investeerder Carlyle heeft aangekondigd een meerderheidsbelang te nemen in GBTEC Software AG en haar dochterondernemingen ("GBTEC").

Main Capital Partners kondigt de verkoop aan van GBTEC aan Carlyle image

 GBTEC is een leverancier van Business Process Management (BPM) en Governance, Risk en Compliance (GRC) softwareoplossingen. Oprichter en CEO van het bedrijf Gregor Greinke zal de grootste individuele private aandeelhouder en CEO van GBTEC blijven. Als onderdeel van de transactie herinvesteren medeoprichter Marc-Oliver Stromberg en het uitgebreide GBTEC-managementteam respectievelijk aanzienlijke belangen in het bedrijf. Main Capital Partners, dat GBTEC sinds 2019 heeft ondersteund als gespecialiseerde software-investeerder, verkoopt zijn belang in GBTEC als onderdeel van de transactie. Verdere details van de transactie zijn niet bekendgemaakt.

GBTEC is een toonaangevende leverancier van SaaS software in de marktsegmenten van intelligente Business Process Management (iBPM), Digital Process Automation (DPA) en Process Governance, Risk en Compliance (GRC). De producten van GBTEC onderscheiden zich met name door hun hoge mate van gebruiksvriendelijkheid op basis van no- en low-code technologieën en een state-of-the-art productplatform. GBTEC wordt zeer erkend door gerenommeerde technologieanalisten. Het bedrijf heeft meer dan 1.200 klanten, waaronder veel bekende Europese en internationale blue-chip ondernemingen en overheidsinstellingen, en heeft ongeveer 300 medewerkers in dienst. Naast de DACH thuismarkt heeft GBTEC al vestigingen opgezet in Spanje en Australië en heeft het de afgelopen jaren voortdurend geïnvesteerd in de internationale bekendheid van het merk.

Samen met het managementteam van GBTEC heeft Carlyle plannen om de internationale uitbreiding van het bedrijf verder te versnellen en het productportfolio verder te ontwikkelen, met name op het gebied van Digital Process Automation (DPA). Er zullen aanzienlijke investeringen worden gedaan in sales en marketing, evenals in kunstmatige intelligentie.

Het kapitaal voor de investering wordt verstrekt door Carlyle Europe Technology Partners ("CETP") V, een fonds van €3 miljard dat investeert in technologiebedrijven in Europa. Carlyle zal putten uit haar jarenlange ervaring in de internationalisering van Europese softwarebedrijven, waaronder SER Group, Shopware, CSS, 1E, Phrase en Hack The Box.

Gregor Greinke, oprichter en CEO van GBTEC, zegt: "Met onze moderne en gebruiksvriendelijke producten zijn we de afgelopen jaren uitgegroeid tot een toonaangevende BPM- en GRC SaaS-provider in Europa. De investering van Carlyle vormt de volgende fase in het groeiverhaal van GBTEC. Als een van de toonaangevende technologie-investeerders hebben we in Carlyle de ideale partner gevonden om onze verdere groeiplannen te realiseren. Wij danken Main Capital Partners voor hun uitstekende samenwerking en partnerschap gedurende de afgelopen vier jaar."

Michael Wand, Managing Director en Co-Head van het adviesteam van CETP, voegt toe: "GBTEC is actief in een van de belangrijkste technologische trends van onze tijd, de digitale transformatie en met name de automatisering van bedrijfsprocessen. We zijn erg enthousiast dat Gregor Greinke en zijn team ervoor hebben gekozen om met ons samen te werken. We zijn ervan overtuigd dat we met onze staat van dienst van meer dan 20 jaar in software-investeringen en de internationalisering van Europese softwarebedrijven GBTEC aanzienlijk kunnen ondersteunen in haar verdere ontwikkeling tot een wereldwijde marktleider."

Sven van Berge Henegouwen, Managing Partner bij Main Capital Partners, sluit af: "De ontwikkeling van GBTEC in de afgelopen jaren is indrukwekkend geweest, en de tijd die is besteed aan strategische initiatieven zoals internationalisering en productuitbreiding met het management is stimulerend geweest. We zijn ervan overtuigd dat Carlyle investeert in een voortreffelijk gepositioneerd bedrijf met uitstekende toekomstperspectieven."

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
Vertiv BN 01-07-2024 tm 05-08-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!