Witold Kepinski - 30 november 2023

Mediahuis kiest voor HPE GreenLake

Hewlett Packard Enterprise (HPEkondigt aan dat Mediahuis, een internationale mediagroep bekend van publicaties als De Telegraaf, Autovisie, De Limburger, De Standaard, Luxemburger Wort en Irish Independent, HPE GreenLake for Private Cloud Enterprise kiest als IT-infrastructuur. Met HPE GreenLake kan Mediahuis zijn data beter benutten bij het werven en binden van abonnees en een meer gepersonaliseerde klantervaring bieden.

Mediahuis kiest voor HPE GreenLake image

Na een reeks fusies en overnames wilde Mediahuis zijn IT-infrastructuur snel uitbreiden en overstappen op een gestandaardiseerd, veilig en gebruiksklaar platform dat ontwikkelaars een uitstekende ervaring zou bieden. Het bedrijf wil ook de efficiëntie en rendabiliteit verhogen om zijn concurrerende positie in de markt te behouden.

Mediahuis koos daarom voor HPE GreenLake for Private Cloud Enterprise om deze digital-first, klantgedreven visie te realiseren. Het on-premise private cloudplatform zal op een snelle, betrouwbare en gecontroleerde manier diensten leveren aan gebruikers, wat cruciaal is voor het verdere succes van Mediahuis' digitale transformatie. De buffercapaciteit zal het bedrijf helpen om workloads en nieuwe entiteiten sneller te integreren, terwijl het self-service portal de development-teams in staat zal stellen om efficiënter te werken.

HPE GreenLake biedt bovendien een geïntegreerde edge-to-cloudbeveiliging, wat van het grootste belang is voor de bescherming van de data en systemen van Mediahuis. Dit ondersteunt de digitale groei van het bedrijf en helpt om het vertrouwen van klanten en partners te behouden en te laten groeien. HPE GreenLake is schaalbaar in capaciteit en prestaties, waardoor het geschikt is voor gebruik door medewerkers en partners in heel Europa, terwijl het flexibiliteit en uitgavencontrole biedt door middel van een eenvoudig pay-as-you-go-gebruiksmodel.

HPE GreenLake for Private Cloud Enterprise

HPE GreenLake for Private Cloud Enterprise stelt bedrijven in staat multi-gen IT te stroomlijnen en te moderniseren met een volledig beheerde cloudervaring voor bare metal, containers en VM's in hun privéomgeving. Het draait zowel traditionele en cloud native als nieuwe applicaties, is geautomatiseerd, en maakt data snel beschikbaar.

"HPE GreenLake for Private Cloud Enterprise zal een essentiële rol spelen bij het ondersteunen van onze infrastructuurteams om snel te innoveren en de ervaring van onze klanten te verbeteren," zegt Peter Soetens, CEO van Mediahuis TPS, de internationale technologieafdeling van de Mediahuis Groep. "Het platform biedt ons de flexibiliteit om te groeien en te schalen zonder dat we vooraf te veel hoeven te investeren. Dit komt de kosteneffectiviteit van onze activiteiten ten goede. HPE GreenLake biedt ons een zeer betrouwbare infrastructuur om onze digitale transformatie te versnellen."

Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Netgear banner liggend start week 14

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!