Witold Kepinski - 30 november 2023

The Digital Neighborhood neemt Active Professionals over

The Digital Neighborhood, een groeiende gemeenschap van dertien onafhankelijke techbedrijven gespecialiseerd in Microsoft Cloud en AI, voegt Active Professionals als nieuwste lid aan de Neighborhood toe. De toevoeging van Active Professionals, een vooraanstaand specialist in Data Intelligence, versterkt het aanbod van The Digital Neighborhood op het gebied van Data Science & Business Intelligence (BI) in Noord-Europa.

The Digital Neighborhood neemt Active Professionals over image

Active Professionals staat bekend om expertise in Talend, Qlik en PowerBI en is daarmee een mooie aanvulling op 2Foqus en Cmotions, twee techbedrijven die al onderdeel van The Digital Neighborhood zijn. Zo is 2Foqus expert op het gebied van TimeXtender, Qlik en PowerBI, 

De samenwerking tussen Active Professionals en 2Foqus helpt om een nog uitgebreidere oplossing aan klanten te bieden om zo het volledige spectrum van de klantdatareis te dekken, van het samenstellen van datastrategieën tot datavisualisatie. Samen met Cmotions zal Active Professionals waardevolle inzichten op het gebied van datavisie bieden, zodat klanten kunnen voldoen aan de BI- en rapportagebehoeften van grote Europese ondernemingen. Daarnaast krijgen klanten dankzij deze drie partijen real-time, betrouwbare en nauwkeurige zakelijke intelligentie om daarmee hun organisaties deskundig te kunnen leiden.

Jean-Yves Charlier, CEO van The Digital Neighborhood, over de overname van Active Professionals: "De integratie van Active Professionals in The Digital Neighborhood is een belangrijke stap naar het verwezenlijken van onze groeiplannen. Met deze overname verstevigen we onze positie als toonaangevende specialist op het gebied van Data Science en BI in Noord-Europa."

Active Professionals neemt een getalenteerde pool van 35 nieuwe datawetenschappers mee naar The Digital Neighborhood. Twintig van hen zijn gecertificeerde Qlik-consultants en vijftien hebben een Microsoft-certificering, wat de toewijding van de Microsoft-first-strategie van The Digital Neighborhood onderstreept.

De samenwerking tussen Active Professionals, 2Foqus en Cmotions, met in totaal honderd dataprofessionals, versterkt de geografische aanwezigheid van The Digital Neighborhood met locaties in Apeldoorn, Breda en Rotterdam. Daarnaast versterkt het ook de reputatie van de groep op het gebied van talentacquisitie en laat het zien dat professionele groei en ontwikkeling hoog in het vaandel staan bij The Digital Neighborhood.

Het contract tussen de bedrijven is ondertekend en wordt volgens planning afgerond in december 2023.

Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!