Wouter Hoeffnagel - 30 november 2023

Sumit Dhawan benoemd tot CEO van Proofpoint

Cybersecurity- en compliance-bedrijf Proofpoint benoemt Sumit Dhawan (foto) per direct is benoemd tot Chief Executive Officer. Hij neemt hierbij het stokje over van CFO Rémi Thomas, die sinds 25 oktober als interim-CEO optrad. Thomas blijft als CFO aan het bedrijf verbonden.

Sumit Dhawan benoemd tot CEO van Proofpoint image

Dhawan is een technologieleider met een bewezen staat van diensten in het opbouwen van bedrijven op het gebied van beveiliging, cloud en end-user computing. In zijn meest recente functie als President bij VMware was Dhawan verantwoordelijk voor het genereren van meer dan $13 miljard aan inkomsten. Ook leidde hij de go-to-market functies van het bedrijf, waaronder wereldwijde sales, customer success en experience, strategisch ecosysteem, brancheoplossingen, en marketing en communicatie. Daarvoor was hij Chief Executive Officer bij Instart, een cybersecuritybedrijf dat securitydiensten voor webapplicaties levert. Hij bekleedde senior executive en general managementfuncties bij zowel VMware als Citrix en zette met succes categorie-leidende bedrijven op schaal op.

Organisatie laten groeien

“De raad van bestuur van Proofpoint is heel enthousiast om met Sumit samen te werken nu hij zich aansluit bij Proofpoint om een nieuwe groeifase in te luiden”, zegt Seth Boro, Managing Partner bij Thoma Bravo. “Summit brengt een schat aan waardevolle ervaring en expertise mee in het bouwen van categorie-leidende, geschaalde bedrijven en ondernemingen. We hebben er alle vertrouwen in dat zijn klantgerichte passie en sterk nalatenschap van leiderschap Proofpoints missie, om mensgerichte cybersecurityoplossingen te bieden die een aantal van de meest uitdagende risico’s aanpakken waarmee organisaties vandaag de dag worden geconfronteerd, blijven voortzetten.

"Proofpoint bouwde in de loop der jaren een uitzonderlijk merk op en wordt door enkele toonaangevende wereldwijd organisaties vertrouwd als hun voorkeurspartner op het gebied van cybersecurity”, zegt Sumit Dhawan. "Ik voel me vereerd om bij een leider in de voorhoede van cybersecurityinnovatie te gaan werken en leiding te geven aan de voortdurende en niet-aflatende inzet om organisaties over heel de wereld te ondersteunen bij het beschermen van mensen en het verdedigen van data."

Overname van Tessian

Proofpoint kondigde onlangs aan dat het een definitieve overeenkomst heeft gesloten voor de overname van Tessian, een leider in het gebruik van geavanceerde AI voor automatische detectie en bescherming tegen zowel onopzettelijk dataverlies als evoluerende emaildreigingen. Tessian’s cloud-native, API-enabled oplossing voor inkomende en uitgaande emailsecurity breidt Proofpoints bekroonde aanbod uit om de meest voorkomende vorm van dataverlies aan te pakken, waaronder verkeerd geadresseerde e-mail- en data-exfiltratie.

Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Netgear banner liggend start week 14

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!