Wouter Hoeffnagel - 30 november 2023

Elon Musk scheldt vertrekkende adverteerders uit

X-topman Elon Musk trekt fel van leertegen bedrijven die hun advertentiecampagnes op het social media-platform hebben gestaakt. Musk vreest dat een boycot door adverteerders op termijn leidt tot de ondergang van X.

Elon Musk scheldt vertrekkende adverteerders uit image

Het platform ligt onder vuur na een rapport van Media Matters. De non-profitorganisatie deelt hierin screenshots van advertenties van grote bedrijven die naast antisemitische berichten op X zijn geplaatst. Diverse bedrijven staakten hierop hun advertentiecampagnes. Musk uitte tijdens de DealBook Summit 2023 in New York zijn frustratie hierover. "Go fuck yourself", is de boodschap die Musk aan vertrokken adverteerders heeft.

De topman van X ligt ook onder vuur vanwege een omstreden post op X, waarin hij antisemitische uitspraken van een gebruiker onderschreef. Musk noemt dit bericht nu 'het domste' dat hij ooit heeft gedaan. Musk bracht onlangs nog een bezoek aan Israël, ging hier in gesprek met premier Benjamin Netanyahu en sprak zijn steun uit voor de Israëlische strijd tegen Hamas.

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!