Witold Kepinski - 30 november 2023

HPE en NVIDIA bouwen samen GenAI enterprise computing toepassingen

Hewlett Packard Enterprise (HPE) kondigt een uitgebreide strategische samenwerking aan met NVIDIA om een enterprise computingoplossing te bouwen voor generative AI (GenAI). De vooraf geconfigureerde oplossing voor AI-tuning en -inferencing geeft bedrijven van elke grootte de mogelijkheid om snel basismodellen aan te passen met behulp van eigen data en overal productieapplicaties uit te rollen, van edge tot cloud. Het aanbod vereenvoudigt de ontwikkeling en implementatie van GenAI-infrastructuur met een full-stack AI-tuning- en -inferencingoplossing.

HPE en NVIDIA bouwen samen GenAI enterprise computing toepassingen image

Bedrijven die GenAI-modellen ontwikkelen en inzetten voor use cases zoals conversational search, automatisering van bedrijfsprocessen en contentcreatie, hebben behoefte aan een software- en infrastructuurstack die snel en overal kan worden ingezet, aldus de twee partners.

De nieuwe enterprise computingoplossing voor GenAI is onderdeel van een uitgebreide samenwerking tussen HPE en NVIDIA die full-stack, out-of-the-box AI-oplossingen levert. Deze oplossingen integreren HPE Machine Learning Development Environment Software, HPE Ezmeral Software, HPE ProLiant Compute en HPE Cray Supercomputers met de NVIDIA AI Enterprise software suite, inclusief het NVIDIA NeMo framework.

Stimuleer snellere AI met een AI-tuning en -inferencingoplossing

De enterprise computing oplossing voor GenAI is een nieuwe AI-tuning en -inferencing datacenteroplossing die bedrijven van elke omvang een kant-en-klare oplossing biedt voor een snelle start van hun AI-traject zo melden de twee partijen. Met de nieuwe oplossing kunnen bedrijven voorgetrainde foundation-modellen gebruiken met hun eigen data om productieapplicaties te maken, zoals AI-chatbots. Daarnaast verbeteren retrieval-augmented generation (RAG) workstreams de datakwaliteit en nauwkeurigheid van de applicatie. De oplossing bevat:

Speciaal gebouwde en geoptimaliseerde architectuur voor AI: Een rack-scale architectuur met HPE ProLiant Compute DL380a voorgeconfigureerd met NVIDIA L40S GPU’s, NVIDIA BlueField-3 DPU’s en het NVIDIA Spectrum-X Ethernet Networking Platform voor hyperscale AI. De oplossing is ontworpen voor de finetuning van een Llama 2- model met 70 miljard parameters en bevat 16 HPE ProLiant DL380a servers en 64 L40S GPU's.

HPE AI-software: HPE Machine Learning Development Environment Software met nieuwe GenAI studiomogelijkheden om snel prototypes te maken en modellen te testen, en HPE Ezmeral Software met nieuwe GPU-aware mogelijkheden om de inzet te vereenvoudigen en datavoorbereiding te versnellen voor AI-workloads in de hybrid cloud.

NVIDIA AI-software: NVIDIA AI Enterprise om de ontwikkeling en inzet van productieve AI te versnellen met beveiliging, stabiliteit, beheer en ondersteuning. De software omvat het NVIDIA NeMo framework, guardrailing toolkits, data curation tools en voorgetrainde modellen om enterprise GenAI te stroomlijnen.

HPE Services om de overstap naar AI te ondersteunen
HPE Services biedt nu een breed portfolio van adviesdiensten, opleidingsmogelijkheden en implementatie-oplossingen. De nieuwe AI-diensten begeleiden klanten tijdens elke stap van het proces: van een kennismaking met GenAI en LLM tot de implementatie. Zo ontwikkelen klanten de optimale operationele modellen en hybrid clouddatastrategieën die nodig zijn om oplossingen te bouwen, te implementeren en te schalen. Deze uitgebreide diensten worden ondersteund door de nieuwe Global Centers of Excellence voor AI en Data.

HPE versnelt AI-training met nieuwe kant-en-klare oplossing aangedreven door NVIDIA

Tijdens SC23 kondigde HPE een turnkey supercomputeroplossing, ondersteund door NVIDIA, voor grote bedrijven, onderzoeksinstellingen en overheidsorganisaties om de eerste fase van de AI-levenscyclus aan te pakken: het ontwikkelen en trainen van basismodellen. De enterprise computing oplossing voor GenAI is een kleinere AI-oplossing voor zakelijke klanten die zich richten op tuning en inferencing.

"Samen kunnen HPE en NVIDIA een uitgebreide AI-native oplossing leveren die het ontwikkelen en inzetten van AI-modellen enorm zal vereenvoudigen met een portfolio van vooraf geconfigureerde oplossingen", zegt Antonio Neri, president en CEO, bij HPE. "De samenwerking tussen HPE en NVIDIA verlaagt de barrières voor klanten die hun bedrijven willen transformeren met AI."

"Het generative AI-tijdperk zorgt ervoor dat bedrijven hun activiteiten opnieuw vorm moeten geven", zegt Jensen Huang (foto), oprichter en CEO van NVIDIA. "Onze uitgebreide samenwerking met HPE helpt ondernemingen om productiviteit te stimuleren door middel van AI-toepassingen die aansluiten op bedrijfsdata om accurate assistenten, geïnformeerde chatbots en semantisch onderzoek aan te sturen."

Nieuwe AI-native-architectuur en hybrid cloudoplossingen versnelt de ontwikkeling en inzet van AI-modellen

Tijdens HPE Discover Barcelona 2023 kondigde HPE haar nieuwe open, full-stack AI-native-architectuur aan samen met de volgende reeks AI-native en hybrid cloudaanbiedingen voor machine learning ontwikkeling, data analytics, AI-geoptimaliseerde file storage, AI-tuning en -inferencing, en professionele services.

Beschikbaarheid

De enterprise computing-oplossing voor generative AI is beschikbaar vanaf januari 2024.

Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!