Wouter Hoeffnagel - 30 november 2023

EU vraagt concurrenten van Microsoft om feedback op loskoppelen Office en Teams

Europese antimededingingsautoriteiten willen van concurrenten van Microsoft weten of de toezeggingen van het Amerikaanse techbedrijven voldoende zijn om hun zorgen over het bundelen van Office en Teams weg te nemen. Microsoft beloofde eerder deze koppeling te verbreken.

EU vraagt concurrenten van Microsoft om feedback op loskoppelen Office en Teams image

Dit meldt Reuters, dat de vragenlijst die naar concurrenten is gestuurd inzag. De Europese Commissie startte in juli een officieel onderzoek naar het bundelen van Office en Teams door Microsoft. Aanleiding hiervoor was een klacht die Slack, onderdeel van Salesforce, in 2020 bij de Europese Commissie indiende.

Compromis

Microsoft reageerde in augustus met de toezegging de Microsoft 365- en Office 365-suites niet langer te zullen bundelen met Teams. Het bedrijf meldde eerder al aan partners dat dit een compromis is om de zorgen van de Europese Commissie weg te nemen.

Bronnen melden aan Reuters dat de vragenlijst die de Europese Commissie nu heeft verstuurd onderdeel is van de opbouw naar een zogeheten statement of objections die het mogelijk begin volgend jaar naar Microsoft wil sturen. Het is onbekend welke partijen de vragenlijst hebben ontvangen.

Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Arctic Wolf BN Gated Content

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!