Witold Kepinski - 01 december 2023

Broadcom start ontslagronde van VMware medewerkers

Broadcom schrapt 1.200 medewerkers na de overname van VMware ter waarde van 69 miljard dollar.

Broadcom start ontslagronde van VMware medewerkers image

Broadcom is begonnen mensen te ontslaan na de aankoop van VMware. Naar verluidt was een deel van het personeel op de hoogste gesteld dat er ontslagen aan zouden komen, waarbij ze keuze kregen uit bepaalde opties.

De San Francisco Chronicle meldt dat Broadcom is begonnen met het proces van aanzienlijke inkrimping van het personeelsbestand. Het zou gaan om ongeveer 2000 werkplekken die worden geschrapt. Ook verdwijnen er banen in de Amerikaanse staten Washington, Colorado en Georgia.

Volgens een WARN-kennisgeving die is ingediend bij de California Employment Development Department, worden meer dan 1200 functies geschrapt bij de kantoren van VMware in Silicon Valley.

Broadcom is verder bezig wat te doen met twee bedrijfsonderdelen van VMware zo blijkt uit een gelekte e-mail van CEO Hock Tan aan werknemers. Het gaat om End-User Computing en Carbon Black die mogelijk worden uitgefaseerd of verkocht.

VMware blijft naar verluidt opereren in vier divisies: Cloud Foundation, Tanzu, Software-Defined Edge en Application Networking and Security.

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
Nutanix BN start 6 mei - 20 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!